Fædrelandsvennen

Fundament kjøper opp Ordkraft

- HENRIK IHME

Fundament-systemet fortsetter å vokse, nå ved å kjøpe pr-byrået Ordkraft.

Ordkraft-gründer Rune Røiseland sier at partene er enige om ikke å gå ut med hva aksjene har gått for. Men han bekrefter at babyen hans med dette salget nå vokser til.

– Vi har holdt på i 12 år. Det var et naturlig tidspunkt for å gire om, og en fin anledning til å bli med i det fremadstor­mende kommunikas­jonshuset, sier han.

Ordkraft vil forbli et selvstendi­g aksjeselsk­ap, men fulleid av Fundament Holding etter kjøpet av aksjene fra Røiseland og analysebyr­ået Oxford Research.

– Jeg var selv med på å ta initiativ til salget, spesielt etter at jeg registrert­e progresjon­en til Fundament da Palmesus kom inn på eiersiden.

– Det er gøy. Veldig gøy, sier Røiseland, som fortsetter som seniorrådg­iver i selskapet.

− Ordkraft tar med seg faglig tyngde og solid kommunikas­jonskompet­anse inn i Fundament. For byrået er dette oppkjøpet en strategisk spissing, som gjør oss enda mer komplette som leverandør av kommunikas­jonstjenes­ter, sier forretning­sutvikler og styre- medlem i Fundament, Finn Kolstad, i en pressemeld­ing.

Kristin Øygarden er ansatt som ny daglig leder i Ordkraft.

− Jeg ser fram til å la Ordkraft vokse videre i et dynamisk og spennende fagmiljø, hvor vi i enda større grad kan dyrke våre spesialfel­t, sier Øygarden i pressemeld­ingen.

Fædrelands­vennen har tidligere skrevet at Fundament hadde et godt 2016, der hovedselsk­apet økte omsetninge­n med 58 prosent fra året før, og overskudde­t økte med 463 prosent. Det var ti prosent av omsetninge­n, som går for å være svært bra i bransjen.

Eks-politiker Eva Kvelland har for øvrig forlatt Ordkraft like i forkant av salget. Hun er nå ansatt som markeds- og kommunikas­jonsansvar­lig i Stine Sofies Stiftelse, men avviser at jobbskifte­t har noe med salget å gjøre.

 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? Rune Røiseland har solgt sin eierandel i Ordkraft, men fortsetter som seniorrådg­iver i selskapet.
FOTO: ARKIVFOTO Rune Røiseland har solgt sin eierandel i Ordkraft, men fortsetter som seniorrådg­iver i selskapet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway