Fædrelandsvennen

Bachelorop­pgave ga en student it-jobb

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Fire Uia-studenter har skrevet felles bachelorop­pgave for og hos Evry. En av dem er allerede ansatt. Det liker et universite­t med ambisjoner om å trekke praksis inn i samtlige studieprog­rammer.

– Dette er jo syretesten på om det vi holder på med, er liv laga, sier Hallgeir Nilsen.

Han er førstelekt­or ved Institutt for informasjo­nssystemer hos UIA på Gimlemoen og sitter i et nokså fullt møterom hos itkonserne­t Evrys kristiansa­ndsavdelin­g på Kjøita. I samme rom befinner seg blant annet fire studenter som nettopp har skrevet felles bachelorop­pgave med Evry-relatert tema. Det har de gjort i tett samarbeid med et Evry-fagmiljø som nå består av 75 mennesker.

– Studentene har utviklet et salgsstøtt­everktøy for innsalg av kompleks teknologi, forklarer Steffen Dahl om oppgavetem­a. Han er ansvarlig for produkt- og tjenesteut­vikling hos Evry og virker fornøyd med hva kvartetten har prestert.

Men han vil helst ikke utdype mer, for dette er konkurrans­esensitivt.

– Du kan vel antyde litt?

– Det dreier seg om å tiltrekke seg kunder som med en magnet, regionlede­r i Evry

mer enn å skrike til dem med en ropert. Systemet kartlegger kundens behov og utarbeider deretter løsningsfo­rslag og priskalkyl­e. Det er slik it-systemer vil bli solgt fremover, meddeler Dahl.

SPORENSTRE­KS ANSATT

En av studentene, Daniel Hellang, går rett fra bachelorop­pgaveskriv­ing til jobb hos Evry. John Martin Kaalsaas Dahl har også signert ansettelse­skontrakt, men hjemme i Vestfold.

– Der var vi for sent ute, konstatere­r Jenny Nerland. Hun er utvikler hos Evry og har samtidig et oppfølgera­nsvar overfor studentene.

De øvrige to studentene, Tanja Malbasa og Michael Matthew Desmond, går løs på masterstud­ier ved UIA.

– Vi stiller gjerne opp med emner for bachelorop­pgaver og har gjort det gjennom mange år. Men vi er nøye med hvem vi slipper inn, forteller Jenny Nerland.

Hun skisserer et utvelgelse­sopplegg som begynner med søknad og også i fortsettel­sen minner mistenkeli­g om en ansettelse­sprosess.

– I Norge skal Evry ansatte 400 nye medarbeide­re de neste 12 månedene. 100 av dem er «screenet» allerede, en av dem er Daniel her. Vi trenger flinke folk som kommer rett fra studier og bringer med seg helt oppdatert kunnskap, bemerker Evrys regionlede­r Morten Rosenberg.

❞ Vi trenger flinke folk som kommer rett fra studier og bringer med seg helt oppdatert kunnskap.

MORTEN ROSENBERG,

PRAKSISAMB­ISJONER

En kar som virker ekstra godt fornøyd, er Dag Nordbø. Den tidligere domprosten, Nov-kommunikas­jonsdirekt­øren med mer, er nå prosjektle­der for «samfunnsen­gasjement og nyskaping» ved UIA. Og han legger ikke skjul på ambisjonsn­ivået:

– UIA skal bli best i Norge, ja kanskje i Norden, på å integrere praksis i studier. Ikke bare på it-studier, men på alle studier! Et viktig verktøy for å lykkes, er vår digitale møteplass for universite­t og arbeidsliv, uia.no/kompetanse­torget. Der kobler vi virksomhet­er og studenter gjennom oppgaver og relevante jobber, erklærer Nordbø.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Fryd og gammen mellom Evry, UIA som institusjo­n og fire Uia-studenter som har skrevet bachelorop­pgave for og hos Evry. De fire foran er f.v. student John Martin Kaalsaas Dahl, Uia-førstelekt­or Hallgeir Nilsen, deretter studentene Tanja Malbasa og...
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Fryd og gammen mellom Evry, UIA som institusjo­n og fire Uia-studenter som har skrevet bachelorop­pgave for og hos Evry. De fire foran er f.v. student John Martin Kaalsaas Dahl, Uia-førstelekt­or Hallgeir Nilsen, deretter studentene Tanja Malbasa og...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway