Fædrelandsvennen

Mye folk = mye søppel

- FRANK VAN DER KLEI KÅRE EIE

Når det er fint vær blir det mye folk på bystranda og da hjelper det ingenting å bortforkla­re det med at det var en fridag for parkvesene­t og/eller renovasjon­en

●● Når de ansvarlige er så ofte på kurs og seminar m.m. og reiser utenlands for å lære hvordan de håndterer problemene der, burde de skjønne at søppelet tar ikke fri. I Amsterdam for eksempel, kjører renovatøre­r rundt fra tidlig om morgenen til sent om kvelden. Også på søn- og helligdage­r, da det trengs mest. Det feies og plukkes konstant. Noe å lære av? Nei her skal det først vurderes og planlegge og anbefales at folk tar med seg hjem søppelet. Men å sette opp flere søppeldunk­er med hyppig tømming, nei det er en sak for byråkrater det! meldte om kjøring i høy fart og mye støy. Vannscoote­re kan kjøre over 60 knop ( 110 km/ t). Med frislipp og økt salg øker faren for ulykker på sjøen. Jeg skjønner at regjeringe­n med FRP i spissen ønsker å bli kvitt «lover og regler vi ikke har bruk for». Det er sikkert moro for Bård Hoksrud og andre entusiaste­r å kjøre fort på sjøen. Men jeg synes ikke det er god politikk for folk flest å endre forskrifte­n i mer liberal retning. Frislipp av kjøring med vannscoote­r betyr mer støy og villmannsk­jøring nær land. Konfliktni­vået med hytteeiere og andre båtfolk langs kysten vil sannsynlig­vis øke. Jeg tror vi er mange som er enig med Trine Eilertsen i hennes kommentar i Aftenposte­n 23. mai:

«Vannscoote­r- reglene er å be om bråk» (...) Det er ikke regjeringe­ns oppgave å sikre at jeg får drukket morgenkaff­en i fred på hytta. Men det kan bli det hvis vi er mange nok som plages av støyen og villmannsk­jøringen».

Vi er mange som vil følge med fra bryggene i sommer. Og så er det valg til høsten ...

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway