Fædrelandsvennen

Min tro ble dårskap

- ODDBJØRN IGLEBÆK, Kristiansa­nd

15. mai hadde Chris Svendsen et innlegg hvor han gikk til et frontal angrep på Bibelens Gud og hvor han gjorde meg og min klokkefast­e tro på Bibelen til en dårskap i hans egne øyne.

●● Paulus sier «For ettersom verden ikke ved sin visdom kjente Gud i Guds visdom, var det Guds vilje ved forkynnels­ens dårskap å frelse dem som tror». Chris Svendsen må vel sies å være et lysende eksempel på en som ikke ønsker å blande Guds visdom inn i sin egen visdom. Videre sier Paulus «For legg merke til eders kall, brødre, at ikke mange vise efter kjødet ble kalt, men det dåraktige i verden, det utvalgte Gud seg for å gjøre de vise til skamme». Og den største dårskapen for de vantro, er vel Ordet om Korset. Det var der Gud viste sin kjærlighet til menneskene; «For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne».

Det var på korset at Gud opphøyet og herliggjor­de sin sønn, da han gjorde soning for synden og stilte seg selv frem i sitt blod som en nådestol ved troen.

Men Gud er også en fortærende ild mot synden. Og han er en nidkjær Gud som hjemsøker fedres misgjernin­g på barn, på dem i tredje og på dem i fjerde ledd,

på dem som hater ham. Men så gjør han også miskunn mot tusen ledd mot den som elsker ham og holder hans bud. Og den dypeste og alvorligst­e evige synd er å «ha trådt Guds Sønn under føttene og foraktet paktens blod, det som han ble helliget ved, og har spottet nådens Ånd»

Etter syndefalle­t har det sanne bilde av Gud gått fortapt. Bibelen lærer at fordi ikke menneskene tok vare på kunnskapen om Gud, ble deres forstand formørket og førte til all falsk og hedensk religion, vantro og ugudelighe­t og alle former for perversite­ter. Bibelen lærer at hele verden ligger i det onde. Det er jo bare å se på Dagsrevyen et par ganger. Men her har Gud gitt oss et underfullt lys for det skapte skal bli frigjort fra trelldomme­n under forgjengel­igheten og få del i den frihet som Guds barn skal eie i herlighete­n.

Paulus sier at alle som vil leve et gudfryktig liv i troen på Kristus Jesus, skal bli forfulgt. Det er nok mange som har fått føle dette på en eller annen måte, og det kan virke som at det bare blir tøffer i tiden som kommer, for dem som ønsker å leve et gudfryktig live - i hver tall hvis de våger å gi ytringer om dette.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway