Fædrelandsvennen

Corbyn krever Mays avgang etter politikutt – valgkampen fortsetter

- NTB

●● Labour-leder Jeremy Corbyn mener statsminis­ter Theresa May må gå av etter å ha støttet kutt i britisk politi mens hun var innenriksm­inister.

Ifølge Sky sier Labour-lederen at flere har kommet med lignende forespørsl­er, om at May bør gir seg som statsminis­ter fra «veldig ansvarlige folk» som er «veldig bekymret» over historikke­n hennes.

Etter å ha fått spørsmål igjen om han ønsker at statsminis­teren skal tre av, sier han:

–Vi har et valg på torsdag, og det er kanskje bedre å håndtere det der, sier han.

May forsvarte sikkerhets­politikken sin i en tale etter å ha møtt regjeringe­ns krisekomit­é COBRA mandag formiddag.

Hun har et økende press mot seg etter at det ble påpekt at det har blitt 20.000 færre politifolk i gatene i løpet av de siste seks årene, samtidig som Storbritan­nia har blitt rammet av tre terrorangr­ep i løpet av kort tid.

– Jeg tilbyr sterkt og stabilt le- derskap, sier Storbritan­nias statsminis­ter Theresa May i sin første valgkampta­le siden terrorangr­epet lørdag.

May sier det er viktigere enn noen gang å velge en leder som kan sikre landet fra terrorisme. – Å bekjempe terrorisme og ekstremism­e er viktig for Storbritan­nia, men også for den globale verden.

Hun sa at det var viktig ta en pause fra valgkampen etter terrorangr­epene som har preget Storbritan­nia de siste dagene. Nå mener hun det er riktig at valgkampen fortsetter, for å oppfylle demokratie­t landet bygger på.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway