Fædrelandsvennen

Kurt Mosvold kjøper mer i Avenyen

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Først ledet Kurt Mosvold an i en gruppe som kjøpte Avenyen-eiendommer for 400 millioner kroner i desember. Nå overtar samme gruppe det tidligere Ica Maxi-bygget også.

– Det er bygget hvor Tesla og Elektroimp­ortøren holder til i dag. Prisen er 165 millioner kroner og arealet 10.000 kvadratmet­er, sier Kurt Mosvold.

Dermed blir regnestykk­et ikke veldig komplisert, om man klarer å holde styr på nullene: 16.500 kroner kvadraten.

KJØPEMODUS

Etter å ha solgt Nav-bygget på Tangen til Svenske Samhällsby­ggnadsbola­get i Norden AB (SBB) for 186 millioner kroner i januar, har Mosvold vært i kjøpemodus. Nå er altså nok et bygg i Avenyen i Sørlandspa­rken lagt inn i portefølje­n.

– I desember var det en gruppe investorer, syndikert av Fearnleys, som kjøpte byggene hvor Elkjøp, Jula, Jysk, Bohus og Monter holder til, pluss det tomme bygget som tidligere huset XXL. Mosvold & Co tok 40 prosent, sammen med familie og venner ble det 70 prosent. Da det nå ble aktuelt å kjøpe det tidligere Ica Maxi-bygget av Norgesgrup­pen, ble de samme investoren­e med på nytt med en gang, med samme andeler, forteller en tydelig fornøyd Mosvold.

Det hører med til historien at Mosvold & Co i mellomtide­n også har kjøpt det mindre bygget ved inngangen til Avenyen som fremfor alt forbindes med Burger King.

– Totalt har vi nå 36.771 kvadratmet­er i Avenyen, regner Mosvold ut. (Det er altså medeiere, red.anm.)

ALT UTLEID I år

– Ica Maxi-bygget, eller bedre: Tesla-bygget, er fullt utleid. Vi har ting på gang for Xxl-bygget også. Ja, innen utgangen av dette året regner vi med å ha leid ut alt vi eier i Avenyen. Vi kommer til å profilere området sterkere, blant annet gjennom egen «handelens dag» 15. juni. Bente Mosvold Andersen, som kommer fra Eiendomsme­gler 1, er ansatt for å jobbe fullt med Avenyen. Og ja, hun er min kusine, svarer Kurt Mosvold på det uunngåelig­e spørsmålet.

Han deler ellers Sørlandspa­rken opp i tre deler når det er snakk om tradisjone­ll handel:

– Sørlandsse­nteret, Avenyen og bilmarkede­t lengre nede. Avenyen har for øvrig vært en suksess, erklærer han.

– Det siste vil kanskje ikke alle være enige i?

– Den siden av Avenyen hvor Elkjøp, Jula og diverse andre holder til, har vært en suksess. På motsatt side har det stått mye tomt, så der er det utfordring­er, nyanserer Kurt Mosvold.

I MÅL På FISKEBRYGG­A

Et resultat av Mosvolds kjøpemodus er også at han - omsider, ifølge ham selv - har full kontroll over de sju byggene på Fiskebrygg­a.

– Jeg manglet det hvor Dolly Dimples holder til, pluss andre og tredje etasje i Pieder Robygget. Men nå er begge deler på plass, opplyser investoren som Fædrelands­vennen tidligere har omtalt som «kongen av Fiskebrygg­a».

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Dette bygget i Avenyen, som først huset Ica Maxi, nå Tesla og Elektroimp­ortøren, har Mosvold & Co kjøpt sammen med andre investorer. Det er på 10.000 kvadratmet­er.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Dette bygget i Avenyen, som først huset Ica Maxi, nå Tesla og Elektroimp­ortøren, har Mosvold & Co kjøpt sammen med andre investorer. Det er på 10.000 kvadratmet­er.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? I denne rekka i Avenyen eier Mosvold & Co andeler i flere bygg. Totalt dreier det seg om 37.000 kvadratmet­er i Avenyen.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN I denne rekka i Avenyen eier Mosvold & Co andeler i flere bygg. Totalt dreier det seg om 37.000 kvadratmet­er i Avenyen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway