Fædrelandsvennen

DET STO På TRYKK

-

10 år siden 6. JUNI 2007

●● – Jeg blir skuffet hvis jeg ikke kommer til VM, sier Lene Mykjåland. I går ble 20-åringen fra Kristiansa­nd tatt ut i Norges A-tropp som spiller Em-kvalifiser­ing 17. og 21. juni. I midten av auugust tar kvinneland­s lagssjef Bjarne Berntntsen ut Vm-troppen på 21 spillere. – Jeg føler øler meg ikke sikker på Vm-plass, men Bjarne arne har så langt vist at han har tro på meg, g, sier Røa-spilleren Mykjåland. – Det viser at Lene har de rette ambisjonen­e, kvitterer Bjarne Berntsen når han hører om sørlending­ens gens ambisjoner. «Super-lene» står med fem A-landskamla­ndskamper og null mål så langt. Om henne, sier er han videre: Hun har stort sett gjort det brukbartar­t og svingt fra glimrende til ikke fullt så bra. Jeg venter nter på at hun skal vise målteften vi vet hun har.

25 år siden 6. JUNI 1992

●● Utbygginge­n på Andøya i Vågsbygd er i ferd med å gå inn i sin si siste fase. Godt over halvparten av de 358 regulerter­egu tomtene er bebygd, og landskapet har forvandlet seg fra steinørken til små id idylliske boområder der grønne plener har fortrengt gammel skog. Er av byens siste, store boligområd­er er i ferd med å ta form. I disse dager l legger Agderbygg AS ut 70 boligtomte ter. Samtidig har byggmester Arvid Førela reland startet bygging av 20 eneboliger. – Det er en berikelse både for Kristiansa­nd og befo befolkning­en å ha et slikt boligområd­e. Det kommerkom aldri et slikt igjen, mener daglig leder KåreKår Fritzman i Agderbygg.

50 år siden 6. JUNI 1967

●● Den israelske forsvarssj­ef, Itzhak Rabin, kunngjorde i natt at hans styrker har erobret hele den egyptiske Sinaihalvø­ya og tatt kontrollen over en rekke strategisk­e byer. Han sa at de israelskee styrkene har påført fienden «store tap og at et stort antall fiendtlige soldater er tatt til fange». På israelsk hold ble det i natt hevdet at det vil ta president Nasser 10 år å bygge opp igjen sitt flyvåpen etter de enorme tapene e det ble påført i går. 374 fiendtlige ge fly ble skutt ned. Mens Israel hevdetvdet å ha fremgang både på land og i luften, ften, meldte Cairo-kringkasti­ngen at egyptisypt­iske panserenhe­ter var langt inne på israelsk område. Irakiske enheter var også gått inn i Israel.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway