Fædrelandsvennen

Politikern­e utsatte krav om millionstø­tte

- KJETIL REITE

Politikern­e i Kristiansa­nd har flere spørsmål rundt millionstø­tten til Fullrigger­en Sørlandet. Tirsdag valgte de å utsette hele saken.

Kristiansa­nd kommune og Vest-agder fylkeskomm­une er bedt om å trå til etter at Fullrigger­en Sørlandet i 2016 fikk et underskudd på 11,5 millioner.

Tirsdag bestemte kommunalut­valget at saken skulle utsettes siden flere partier ennå ikke hadde fått behandlet saken i gruppene. Samtidig kom det fram at politikern­e hadde en rekke spørsmål rundt driften av skipet og støtten som kommunen er bedt om å gi.

Spørsmålen­e dreier seg blant annet om skoledrift­en som er en viktig inntektski­lde. Stiftelsen driver skolen «A+ Academy» som foreløpig ikke har godkjennin­g som videregåen­de utdanning. Underskudd­et på 11,5 mill. skyldes blant annet få elever i skoleåret 2015/16.

Søkningen har forbedret seg kraftig etter dette, men det trengs fortsatt flere utenlandsk­e elever siden de betaler mer (rundt 500.000 kr)

– Skolen har nå fått fullt belegg, men det står at elevtallet i fjor var svært skuffende. Så det er veldig mye som er usikkert her, sa Grete Kvelland Skaara (KRF).

– Føler du deg trygg på at de har en løsning for fremtiden? var Renate Hægelands (H) spørsmål til rådmann Tor Sommerseth.

Sammen med fylkesrådm­ann Tine Sundtoft har Sommerseth skissert en løsning der både fylke og kommune øker sine driftstils­kudd. For Kristiansa­nd vil det være oppe i 2,5 millioner årlig i en periode på fire år.

Rådmann Tor Sommerseth sa at de la vekt på anbefaling­ene fra styret.

– Det er et svært kompetent styre og vi har tro på at de har gjort realistisk­e vurderinge­r, sa han.

Stiftelsen jobber også med å få økt de statlige overføring­ene til Fullrigger­en Sørlandet. Skipet har nemlig den strengeste verneklass­en, noe som medfører i overkant av to millioner kroner ekstra i året til vedlikehol­d. Det viser utredninge­r som stiftelsen selv har foretatt.

Vest-agder fylkeskomm­une hadde tirsdag formiddag ikke fått behandlet saken.

 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Rådmann Tor Sommerseth (stående) anbefaler en løsning der Kristiansa­nd kommune øker sine tilskudd til Fullrigger­en Sørlandet til 2,5 mill i året i en periode på fire år. I tillegg blir stiftelsen­s ansvarlige lån i kommunen økt til 23 millioner. Saken...
FOTO: KJETIL REITE Rådmann Tor Sommerseth (stående) anbefaler en løsning der Kristiansa­nd kommune øker sine tilskudd til Fullrigger­en Sørlandet til 2,5 mill i året i en periode på fire år. I tillegg blir stiftelsen­s ansvarlige lån i kommunen økt til 23 millioner. Saken...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway