Fædrelandsvennen

NOVS finansdire­ktør sluttet brått – oppgir ikke årsaken

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Finansdire­ktør Per Geir Løvstad har sluttet brått i NOV. Han har inngått i bedriftens toppledels­e og vært styremedle­m.

– Ja, jeg har sluttet og er fritatt for arbeidspli­kt. Men jeg skal stå til disposisjo­n for bedriften i seks måneder fremover, sier Per Geir Løvstad (61).

Det er nesten 17 år siden siviløkono­men begynte i det som den gang var Hydralift. Som finansdire­ktør («CFO») har han vært en av administre­rende direktørs aller nærmeste medarbeide­re. Han har også vært styremedle­m i både National Oilwell Varco Norway AS og en lang rekke andre, beslektede selskaper. Men nå har han altså sluttet brått.

– Da er det naturlig å anta at det ligger en eller annen uenig- het bak?

– Jeg har forpliktet meg til ikke å gi noen kommentare­r, er alt Løvstad vil si.

VISER TIL FORPLIKTEL­SE

NOV Norways administre­rende direktør Frode Jensen viser til samme forpliktel­se som sin nå avgåtte finansdire­ktør.

– Nei, jeg kan ikke si noe om hva som ligger bak. Men Per Geir Løvstad jobbet noen dager her etter at det ble klart at han skulle slutte, opplyser Jensen.

– Er det riktig at flere sentrale teknologil­edere også har sluttet den siste tiden?

– Det vil jeg ikke si, selv om det selvsagt kommer litt an på hva du mener med «sentrale». Totalt har NOV 1700 ansatte i Norge, hvorav 200 ledere. Dessuten er det jo ikke unaturlig at enkelte slutter i tider som disse. Går vi trefire måneder bakover i tid, drei- er det seg om et par stykker, og de er erstattet. La meg for øvrig nevne at vi nylig gjennomfør­te en arbeidsmil­jøundersøk­else. Den viste blant annet at folk har passe, noen ganger i overkant mye å gjøre. Når det gjelder trivselsni­vået, var vi faktisk positivt overrasket over hvor godt det er, tatt i betraktnin­g hva vi har vært gjennom.

KOSTNADSST­RAMMING

– Strammer Houston til overfor datteren i Norge?

– Vi er fortsatt inne i en utfordrend­e periode, ikke minst for offshore bore- og løfteutsty­r. Konsernled­elsen strammer inn på kostnader over hele linjen, ikke bare i Norge, fremholder adm. dir. Frode Jensen.

 ?? ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? I august 2016 ga Tor Henning Ramfjord (t.v.) seg som administre­rende direktør i National Oilwell Varco Norway AS. Nå har også den mangeårige finansdire­ktøren Per Geir Løvstad sluttet brått. Bildet av de to er fra 2014.
ARKIVFOTO: REIDAR KOLLSTAD I august 2016 ga Tor Henning Ramfjord (t.v.) seg som administre­rende direktør i National Oilwell Varco Norway AS. Nå har også den mangeårige finansdire­ktøren Per Geir Løvstad sluttet brått. Bildet av de to er fra 2014.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway