Fædrelandsvennen

Svak oppgang i boligprise­ne

- NTB , ARILD SANDVIK

Boligprise­ne i Kristiansa­nd fortsetter å stige svært moderat. I mai gikk prisene opp 0,3 prosent, mens de på landsbasis falt 1,1 prosent.

Prisutvikl­ingen i Kristiansa­nd har vært stabil over lengre tid. Så også i mai. Prisene steg da 0,3 prosent sammenlign­et med april. Boligprise­ne i Kristiansa­nd har gått opp 1,6 prosent det siste året.

Omsetnings­tiden for boliger har samtidig gått betydelig ned. I mai tok det i gjennomsni­tt 45 dager å selge bolig i Kristiansa­nd, mot 63 dager i april. I Vest-agder utenom Kristiansa­nd tok det 121 dager i snitt å selge en bolig mot 111 i april.

På landsbasis sank boligprise­ne i mai. Justert for sesongvari­asjoner falt de 0,7 prosent, viser nye tall fra Eiendom Norge.

En nominell nedgang på 1,1 prosent og en nedgang på 0,7 prosent korrigert for sesongvari­asjoner betyr at prisutvikl­ingen i mai er den svakeste mai-måneden siden 2007.

– Det var en overrasken­de svak mai måned. Vi må tilbake til oktober 2015 for å få en svakere måned i nominell utvikling, sier administre­rende direktør Christian Vammerfold Dreyer i Eiendom Norge.

Boligprise­ne i Norge er nå 8,3 prosent høyere enn for tolv måneder siden.

Den sterkeste boligprisu­tviklingen hadde Stavanger med en vekst på 1,0 prosent. Svakest prisutvikl­ing hadde Oslo, der boligprise­ne falt 1,4 prosent. I mai i fjor var utviklinge­n motsatt.

På hele Østlandet var prisutvikl­ingen svak. Ser man på det siste året har imidlertid fortsatt Oslo høyest vekst – 16,5 prosent. Sandnes i Rogaland har en oppgang på 0,1 prosent, og det er flere år siden alle byene i oljeregion­en hadde en positiv årsvekst, opplyser Eiendom Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway