Fædrelandsvennen

Vi fordømmer terror

- AKMAL ALI, imam og styreleder Muslimsk Union i Agder. Medlem av ledergrupp­a i Forum for Tro og Livssyn (FTL) Kristiansa­nd ATLE LARSEN SIRI MATHIESEN, Regiondire­ktør NHO Agder

Muslimsk Union i Agder og Al-rahma Islamic Center fordømmer på det sterkeste terrorangr­epene i England.

●● 22 uskyldige mennesker ble drept i Manchester, og 12 personer er blitt drept i London, og flere er såret. Slike angrep er kriminelle barbariske handlinger. Disse umenneskel­ige handlingen­e gjort av noen muslimske terroriste­r er ekstra avskyelige fordi det begås i Ramadan måned. Disse handlinger er uislamske og mot Islams lære. Våre tanker går til ofrene og de pårørende som er rammet. Vi står sammen som medmennesk­er. slet. Vi har ikke kunnskap basert på forskning som kan si noe sikkert her, selv om profilerte politikere fra Høyre ønsker å framstille dette annerledes. Det er heller ikke noe hold i at sammenslåt­te kommuner har større befolkning­svekst. Sanner påstår dette i NRK1 torsdag 23. februar. Han burde vite at hans eget departemen­t har en rapport fra PROBA analyse som fikk oppdrag å beregne veksten i 39 kommuner som ble slått sammen fra 1987 til 2012. Disse er sammenlikn­et med tilsvarend­e kommuner som ikke slo seg sammen.

Analysen oppsummere­r: «Det er en viss tendens til at sammenslåi­ng gir lavere befolkning­svekst. Innenfor grensene til 28 av de 39 kommuner som har slått seg sammen med andre har befolkning­sveksten vært svakere enn i tilsvarend­e kommuner som ikke har slått seg sammen.»

Når Sanner går ut i et riksdekken­de medium som NRK1 og gir «informasjo­n» som må antas å stride mot bedre vitende, er det ikke rart at han heller ikke later til å forstå kommunesty­revedtak i Songdalen. Det er for mange faktafeil som får plass i aviser i forbindels­e med sammenslåi­ng av Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen. Det kan derfor være nødvendig med en ny regjering som kan forholde seg til fakta på en annen måte.

Vi mener også at vi har løsningen: Politikern­e må legge til rette for at arbeidstak­erne har den rette kompetanse­n til å gjøre jobben sin, både i dag og i morgen. De må sørge for varer, folk og tjenester kommer frem mest mulig effektivt. Det må være attraktivt å drive virksomhet i og fra Norge. Og vi må ha et seriøst og fleksibelt arbeidsliv.

NHO argumenter­er og diskuterer med alle partiene. Når vi kjemper for gjennomsla­g for disse sakene bryr vi oss ikke om partinavn.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway