Fædrelandsvennen

Venter minst 2500 publikumme­re

- TEKST: EVA MYKLEBUST eva.myklebust@fvn.no

Lørdag står Highasakit­e og Sondre Justad på scenen i Ravnedalen. Bookingsje­f Jan Kenneth Transeth sitter klistret til værmelding­en.

– Slik det ser ut nå, venter vi rundt 2500 mennesker lørdag. Det er vel ikke mer enn en 7-800 billetter igjen, sier en fornøyd bookingsje­f for Circus Ravnedalen, Jan Kenneth Transeth.

– Så det kan bli utsolgt?

– Det kan det. Ravnedalen Live ble utsolgt i fjor, og da så vi at vi solgte mange billetter de tre siste dagene.

Lørdag arrangeres den nye endagsfest­ivalen Circus Ravnedalen. Highasakit­e, Sondre Justad, Xavier Rudd, Dagny, Rossman, Hjerteslag, ARY og Charlotte Thorsvedt står på programmet. Thomas Seltzer er hyret inn som sirkusdire­ktør og skal sy det hele sammen.

HELE HIGHASAKIT­E KOMMER

Circus Ravnedalen har en total kapasitet på 3000 mennesker, og rundt 150 ansatte og frivillige er på plass for å få det hele til å gå rundt. Ut ifra billettkjø­pene så langt, ser publikum ut til å være i alderen atten til slutten av tjueårene.

– Hvem tror du er det største trekkplast­eret?

– Det er vanskelig å si, men jeg har inntrykk av det er Highasakit­e og Sondre Justad som i stor grad er billettsel­gerne. Men vi ser også at det er interesse for Xavier Rudd. Han er stor i Europa, og vi ser at vi faktisk har en del som kjøper billetter fra Europa også, svarer Transeth som beskriver musikken til Rudd som en blanding av reggae og verdensmus­ikk.

– For noen måneder siden kunne vi lese i VG at det var oppbruddss­temning i Highasakit­e. Kommer hele bandet til Ravnedalen?

– Ja, hele bandet kommer. Det var god stemning i bandet sist jeg var i kontakt med dem.

– MELDER GODT VÆR

– Hva slags forventnin­ger har du til lørdagen?

– Jeg tror at det blir helt fantastisk. Vi har en bråte med aktuelle liveartist­er. Det blir et høyt nivå på begge scenene våre.

– Og line-upen er så godt som helnorsk?

– Ja, utenom Xavier Rudd som er fra Australia. Og både Hjerteslag, Sondre Justad og Rossmann synger på norsk, så jeg tror at det blir en fin kombinasjo­n.

– Følger du godt med på værmelding­en om dagen?

– Jada, Vi må planlegge etter været når man planlegger ting utendørs. Jeg bor hos Danmarks Meteorolog­iske Institut om sommeren. De pleier å være så presise at vi kan stille klokka etter værmelding­en deres. Jeg sjekket i dag morges og da sto det at det var meldt fint vær i helgen.

– Har du noen praktiske tips til festivalfo­lket?

– Ja. Vi er fremdeles i skjæringsp­unktet mellom vår og sommer, så ta med passelig med varme klær – og passelig med godt humør. Da er mye på plass! IPS. Dørene åpner 15.00. Det blir én inngang til festivalom­rådet, og det er hovedinnga­ngen til Ravnedalen ved Café Generalen. Arrangemen­tet avsluttes ved midnatt.

 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? I fjor kom det 4000 til Ravnedalen Live. Lørdag 10. juni, arrangeres det nok et nytt konsept i Ravnedalen, nemlig Circus Ravnedalen. Mellom 2500 og 3000 er ventet til endagsfest­ivalen.
FOTO: KRISTIAN HOLE I fjor kom det 4000 til Ravnedalen Live. Lørdag 10. juni, arrangeres det nok et nytt konsept i Ravnedalen, nemlig Circus Ravnedalen. Mellom 2500 og 3000 er ventet til endagsfest­ivalen.
 ?? FOTO: NESVOLD, JON OLAV ?? Highasakit­e avslutter Cirkus Ravnedalen 10. juni. Bildet er tatt under Nobelkonse­rten i fjor høst.
FOTO: NESVOLD, JON OLAV Highasakit­e avslutter Cirkus Ravnedalen 10. juni. Bildet er tatt under Nobelkonse­rten i fjor høst.
 ?? FOTO: PRESSEFOTO ?? Xavier Rudd fra Australia trekker publikum fra utlandet til Ravnedalen på lørdag.
FOTO: PRESSEFOTO Xavier Rudd fra Australia trekker publikum fra utlandet til Ravnedalen på lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway