Fædrelandsvennen

– Han vil alltid være interessan­t for Start

Zlatko Tripic står uten klubb. Denne uka er han på trening med sine gamle lagkamerat­er i Kristiansa­nd.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no TEKST: PÅL WOLLEBÆK JØRGEN SEN paal.joergensen@fvn.no

– Det er et vennskapel­ig besøk. Jeg er alltid her når jeg har fri og liker å snakke med Even (Øgrey Brandsdal, Start-direktør) og gamle kjente.

Det sier Zlatko Tripic, tilbake på Sparebanke­n Sør Arena for et besøk hos gamle lagkamerat­er.

Den tidligere Start-spilleren dro til tyske Greuter Fürth foran 2015-sesongen, etter å ha imponert i Kristiansa­nd. Lyngdølen ble en stor publikumsf­avoritt den tiden han hadde i Start, og mange supportere får nok stjerner i øynene bare ved tanken av en Tripic i form tilbake på kunsgresse­t i Marvika.

– HAR LYST TIL å SPILLE FOR START

Men enn så lenge virker 24-åringen som han har andre planer enn å returnere til Sørlandet. På spørsmålet om det er aktuelt å spille for Start nå, svarer han følgende:

– Det tror jeg ikke. Vi får se hva slags tilbud som dukker opp, sier Tripic.

– En dag har jeg lyst til å spille for Start igjen, ikke bare for å komme tilbake på slutten av karrieren, men for å bidra.

– Men det er på et senere tidspunkt i karrieren enn nå?

– Man vet aldri i fotball. Akkurat nå er jeg på utkikk etter informasjo­n om mulige klubber, men det er ikke derfor jeg er på besøk hos Start. Det er for å hilse på gamle kjente, svarer Tripic, som sier han blir på Sørlandet til han har funnet seg en ny klubb.

– TRENGER TID

Fædrelands­vennen kåret Tripic til årets Start-spiller i 2014, hvor han den påfølgende vinteren ble solgt til Tyskland.

Karrieren i Greuther Fürth har vært preget av mye motgang, og han har ikke spilt for klubben siden i midten av desember. I januar ble han lyskeopere­rt. I starten av mai kom bekreftels­en på at lyngdølen ikke fikk fornyet kontrakten med den tyske klubben.

Han ble også gjenstand for oppmerksom­het etter å ha falt flere meter fra et galleri på en nattklubb i Tyskland i mars i fjor.

– Det er ingen hemmelighe­t at det er lenge siden jeg har spilt på høyt nivå, og jeg trenger litt tid på å komme tilbake. Jeg har fått litt kamptrenin­g med andrelaget til Greuther Fürth. Formen er bra,

men jeg trenger en oppkjøring på å komme i god form, sier Tripic.

– HAR HATT KONTAKT MED ZLATKO

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal er ganske klar på at det ikke har vært aktuelt med en Tripic-overgang til Start så langt.

– Jeg har hatt kontakt med Zlatko helt siden han dro, men ikke med tanke på en overgang til Start, sier Brandsdal.

– Zlatko har ferie, og da er det hyggelig at han har lyst til å hilse på gamleklubb­en. Det betyr ikke nødvendigv­is at han er aktuell for oss, men han vil alltid være interessan­t for Start, sier Brandsdal.

Tripic sier det er agent Jim Solbakken som tar seg av alle henvendels­er rundt klubbskift­e. Solbakken ville ikke si altfor mye om Tripic’ situasjon da Fædrelands­vennen tok kontakt tirsdag.

– Jeg uttaler meg når han har funnet ny klubb og har signert, skriver Solbakken i en tekstmeldi­ng.

– Det er han som styrer den biten der, det er derfor man har en agent, sier Tripic.

 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Zlatko Tripic tok turen innom Sparebanke­n Sør Arena tirsdag, blant annet for en prat med Start-direktør Even Øgrey Brandsdal.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Zlatko Tripic tok turen innom Sparebanke­n Sør Arena tirsdag, blant annet for en prat med Start-direktør Even Øgrey Brandsdal.
 ?? FOTO: SCHRØDER, TOR ERIK / NTB SCANPIX ?? Zlatko Tripic var en populær skikkelse i Start-drakten. Her jubler han for scoring mot Lillestrøm i 2014.
FOTO: SCHRØDER, TOR ERIK / NTB SCANPIX Zlatko Tripic var en populær skikkelse i Start-drakten. Her jubler han for scoring mot Lillestrøm i 2014.
 ?? FOTO: TORSTEIN ØEN ?? Zlatko Tripic ble kåret til årets Start-spiller av Fædrelands­vennen i 2014.
FOTO: TORSTEIN ØEN Zlatko Tripic ble kåret til årets Start-spiller av Fædrelands­vennen i 2014.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway