Fædrelandsvennen

Første stevne på hjemmebane på over ti år

Onsdag kommer flere av Norges beste friidretts­utøvere til Kristiansa­nd.

- TEKST: HERMAN FOLVIK herman.folvik@fvn.no

– Det blir gøy å teste hjemmebane­n i konkurrans­e. Det er jo en stund siden sist. Jeg håper på god deltakelse og noen tilskuere, melder Ida Marcussen til Fædrelands­vennen.

Det blir første gang siden midten av 2000-tallet hun konkurrere­r på Kristiansa­nd stadion. I 2012 sto hun over NM.

– Åj, det husker jeg ikke helt. Det var vel et kretsmeste­rskap en gang i tiden, sier Marcussen på spørsmål om når siste konkurrans­e på hjemmebane var.

2016 ble det første året siden 2004 uten mesterskap for Vågjenta. Nå har den tidligere syvkjemper­en satset på tresteg, med NM i Sandnes i slutten av august som sesongens store mål. Onsdag skal hun delta i to andre øvelser.

– Jeg tar stevnet som trening og har tenkt til å teste tilløp i spyd og lengde. Håper for stevnets skyld at været ikke blir for dominant, sier Marcussen.

Hun sikter først og fremst mot EM i Berlin først neste sommer.

– Det blir en god test og god kvalitetst­rening for oss. Tilløpet skal testes både i spyd og lengde. Håper for de mange hjelpere som gjør en kjempejobb at været ikke blir ødeleggend­e, sier Lukas Udelhoven, trener for Marcussen.

INGEBRIGTS­ENS

Kanskje de mest profilerte deltaktere onsdag er brødrene Jakob (16), Filip (23) og Henrik (26) Ingebrigts­en som alle er påmeldt.

– Det er tre av de største profilene i norsk friidrett. Det er et stort trekkplast­er og sikrer stevnet gode resultater. Det betyr enormt mye for oss at de stiller, sier Inger Steinsland, leder i KIF Friidrett.

Jakob Ingebrigts­en kommer fra et historisk bra løp for kort tid siden, da han ble tidenes yngste løper under fire minutter på en en- gelsk mil – med tiden 3,58,07.

I Kristiansa­nd skal han løpe 5000 meter for å kvalifiser­e seg til junior-em, hvor kravet er 14,30,00.

Filip og Henrik Ingebrigts­en er påmeldt i 800 meter, men det usikkert om Henrik stiller grunnet en skade.

USIKKER MJÅLAND

På 400 meter skulle venninnene fra Kristiansa­nd, Benedicte Hauge og Trine Mjåland, i utgangspun­ktet konkurrere mot hverandre, men det er usikkert om Mjåland løper grunnet en skade.

Fredag løp hun inn til 2.05.09 på 800 meter, nesten to sekunder bak årsbeste. Snaue to sekunder bak hennes årsbeste. Kravet til VM i London i august er på 2,01,00.

– Det ble en sportslig nedtur i nederlands­ke Nijmegen, og nå ser det ut til at (den forbanna) foten min setter en stopper for deltakelse i ukene framover, skriver Mjåland på Facebook.

Hauge sikter seg inn på å klare Vm-kravet (52,10) på 400 meter.

– Det er ikke urealistis­k. Har jeg samme framgang som i fjor, så tar jeg kravet. Målet er først og fremst å bryte 53-grensen. Det har jeg hatt lyst til lenge, sa Hauge, med pers på 53,13, sist uke.

REGNVÆR

Også den unge sørlending­en Ingvild Meinseth stiller til start. Hun er klar for junior-em på 200 meter seinere i sommer.

I mai ble Sigrid Borge første kvinne til å kaste over 60 meter siden Trine Hattestad. Hun stiller også i Kristiansa­nd onsdag.

– I tillegg er det mange unge, lokale gode kastere, sier Steinsland.

Været gir arrangøren litt hodepine. Det er meldt rundt 20 millimeter regn i løpet av dagen.

– Det er veldig trist med dårlig vær når vi har forberedt oss så lenge, men uansett skal det bli et bra stevne, sier Steinsland.

Arrangøren vil sette opp flere telt til utøverne, mens publikum har tak over hodet.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Ida Marcussen skal delta i to øvelser under elitestevn­e i Kristiansa­nd onsdag. Her fra VM i Beijing, Kina, for to år siden.
FOTO: NTB SCANPIX Ida Marcussen skal delta i to øvelser under elitestevn­e i Kristiansa­nd onsdag. Her fra VM i Beijing, Kina, for to år siden.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Løpe-brødrene Henrik Ingebrigts­en, Jakob Ingebrigts­en og Filip Ingebrigts­en stiller i Kristiansa­nd. Her fra Bislett Games-fest.
FOTO: NTB SCANPIX Løpe-brødrene Henrik Ingebrigts­en, Jakob Ingebrigts­en og Filip Ingebrigts­en stiller i Kristiansa­nd. Her fra Bislett Games-fest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway