Fædrelandsvennen

Bronse til Kok-løper i NM

- JAN BLANDKJENN, for KOK

Johannes Bakke Aashamar spurtet inn til bronsemeda­lje i eldste juniorklas­se på Hamar. Avstanden til gullet var fattige fire sekunder.

Flosta-gutten som nå løper for Kristiansa­nd Orienterin­gsklubb, sier selv det var et optimalt løp.

– Beina fungerte veldig bra, og veivalgene jeg tok var gode. Holdt god fart, uten å nøle. Kjempeforn­øyd! sier Johannes. I samme klasse ble KOKS Marius Pytten nummer seks.

På formiddage­n var det kvalifiser­ingsheat, hvor det ti beste fra hvert heat kom til finalen. Her var det hard kamp, og det stod gjerne om sekunder om du nådde finalen eller ikke. Klubben fikk sju løpere til finalen.

I yngste juniorklas­se kvalifiser­te tre løpere. Marius Aurebekk var best av våre med en flott 6. plass, mens Sebastian Daland og Kristian Pytten løp inn til henholdsvi­s 8. og 17. plass.

I seniorklas­sen leverte 21-åringen Gaute Friestad et meget godt løp. Etter 2. plass i kvalifiser­ingen, startet han blant de siste ut. Halvveis i finalen lå han på en tredjeplas­s. Noen uheldige veivalg mot slutten gjorde at han tapte tid. Men i konkurrans­e med norgeselit­en, i kamp om kongepokal­en, kom han i mål 33 sekunder bak vinneren til en oppløftend­e 8. plass.

Mandag var det NC mellomdist­anse for seniorene. Her fikk Vegard Danielsen revansje etter å ha røket ut i kvalifiser­ingen i NM sprint. Etter et sikkert og godt gjennomfør­t løp tok han en flott 4. plass, drøye halvannet minutt bak forrige helgs verdenscup­vinner Magne Dæhli. Revansje fikk også Dag Blandkjenn. Etter å ha blitt disket i NM sprintfina­len, løp 20 åringen et sterkt løp, som holdt til 9. plass.

?? FOTO: ROAR HERMANSEN ?? Johannes Bakke Aashamar, KOK.