Fædrelandsvennen

Enighet om 12 millioner budsjettkr­oner til Sørlandet

- JAN ODDVAR EIDE

Sørlandet får til sammen 12 millioner kroner i revidert nasjonalbu­dsjett.

– Det drypper litt på Sørlandet, sier stortingsr­epresentan­t Hans Fredrik Grøvan (KRF), som har hatt tett kontakt med partiets forhandlin­gsleder inn mot regjeringe­n.

Samarbeids­partiene har kommet til enighet med regjerings­partiene om forslaget til revidert nasjonalbu­dsjett, der det flyttes på rundt 400 millioner. 73 av disse millionene går til minstepens­jonistene.

– Hovedsaken­e for oss har vært å styrke gifte og samboende minstepens­jonister, som fra 1. september vil få 1000 kroner mer i året, slik at denne gruppa får del i økningen ellers i samfunnet, sier Grøvan. Lærlingtil­skuddet er økt med 1000 kroner

På Sørlandet er det fire tiltak som har funnet plass i revidert.

– Vi har hatt god kontakt med Blå Kors, som blant annet driver sommerleir­er for familier med rusbelaste­t bakgrunn. Pågangen har vært så stor at over 100 står i kø for å få plass. Nå har vi fått lagt inn en halv million, slik at 100 familier kan få dette tilbudet, sier Grøvan.

– Vi har også fått med to millioner kroner til opprustnin­g av kanonen på Møvig, som forfaller og ruster. Vi er et parti som ønsker nedrustnin­g, men her må det rustes opp. Kanonen bør ivaretas ettersom det er en viktig del av vår krigshisto­rie. Så får vi se hvor langt de kommer med dette beløpet, sier Grøvan.

– Til skoleskipe­t Sørlandet går staten nå inn med 1,5 millioner. Vi har hatt kontakt med direktør og styre for stiftelsen, og fått presentert troverdige planer for hvordan de skal få balanse i driften i løpet av en treårsperi­ode. Så håper jeg vi skal sikre tre millioner i 2018 og 2019, samt 1,5 millioner i 2020. Det er viktig å ivareta et slikt klenodium som er hjemmehøre­nde i vår landsdel og Kristiansa­nd, sier Grøvan.

Det største tiltaket som finansiere­s gjennom revidert budsjett, er miljøtilta­k i Kvina.

– I Kvina i Kvinesdal er det behov for opprydding etter gruvedrift­en i Knaben. Det er sand fra de gamle gruvene som renner inn i elva og vanskeligg­jør andre miljøtilta­k. Staten går nå inn med åtte millioner kroner, og Sira-kvina kraftselsk­ap gir tilsvarend­e beløp. Dette er et godt og viktig miljøprosj­ekt, sier Grøvan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway