Fædrelandsvennen

Oppvekstdi­rektør blir oppvekstsj­ef i Songdalen

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Kristin Eidet Robstad sier hun ikke har tenkt på stillingen som oppvekstdi­rektør for Stor-kristiansa­nd når hun overtar som oppvekstsj­ef i Songdalen.

Eidet Robstad er i dag utdannings­direktør hos Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder og fører tilsyn med skolene i alle de 30 Agder-kommunene. Før det var hun kommunalsj­ef for oppvekst i Vennesla i flere år.

– Jeg har svært lyst å være med på å drive og utvikle skolene og barnehagen­e i Songdalen, sier Kristin Eidet Robstad til Fædrelands­vennen, etter at N247 brakte nyheten om ansettelse­n først.

Planen er at hun begynner i Songdalen i september. Da er den minste av kommunene i K3 godt i gang med sammenslåi­ngsproses- sen med Søgne og Kristiansa­nd.

I Kristiansa­nd har oppvekstdi­rektør Arild Rekve varslet at han går av med pensjon om litt.

– Er det å bli oppvekstsj­ef for den sammenslåt­te kommunen du egentlig tenker på?

– Nei, så langt har jeg ikke tenkt i det hele tatt. Jeg har fokusert på den spennende jobben i Songdalen. Sammenslåi­ngen er jo en stor kabal. Hva den fører med seg, må vi ta når den tid kommer.

– Men er ikke oppvekstsj­ef i Songdalen et steg ned i forhold til å være utdannings­direktør?

– Sånn tenker jeg ikke. Det er to svært ulike jobber. Den ene er statlig og handler om tilsyn, klagesaker og utviklings­arbeid. Den andre handler om å være helt «hands on» på drift av oppvekstse­ktoren i en kommune. Det har jeg lyst til igjen, svarer hun.

 ?? ARKIVFOTO: TORSTEIN ØEN ?? Kristin Eidet Robstad slutter som utdannings­direktør i Agder og blir oppvekstsj­ef i Songdalen. Bildet er fra et møte i Vennesla kommunesty­re.
ARKIVFOTO: TORSTEIN ØEN Kristin Eidet Robstad slutter som utdannings­direktør i Agder og blir oppvekstsj­ef i Songdalen. Bildet er fra et møte i Vennesla kommunesty­re.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway