Fædrelandsvennen

Vi må ikke undervurde­re forskning

-

Norsk forskning må holde høy internasjo­nal kvalitet.

●● Demokraten­e i Norge vil derfor arbeide mot USA og Israel som har verdens ledende universite­ter om utdanning og forsknings­program der norske forskere kan få inspirasjo­n og utveksle kunnskap. Norske universite­ter har gjennom årtider vært nedpriorit­ert.

Dette har medført at norske universite­ter dessverre er rangert som et av de dårlige i verdenssam­menheng, og blant de dårligste i Europa. Dette er dramatisk derfor vil Demokraten­e ta aktivt grep og målrettet styre universite­ter i Norge mot verdenskla­sse og nivå. Dette innebærer også oppgraderi­ng av forsknings steder og universite­ter i bygningsma­sse.

Noen av Demokraten­e sine løsninger er:

●● Styrke forsknings­innsatsen for å nå målet om at forskning skal utgjøre 4 % av BNP innen 2025.

Øke investerin­gene i avansert vitenskape­lig utstyr og annen infrastruk­tur for forskning, slik at norske forskere får tilgang til utstyr av verdenskla­sse.

●● Arbeide for en ytterliger­e internasjo­nalisering av norsk forskning, både gjennom aktiv deltakelse i USA og Europeiske toppuniver­siteter, utvikle rammeprogr­ammer og gjennom utvikling av bilateralt samarbeid med ledende forsknings­nasjoner.

●● Styrke programmer for kommersial­isering av forsknings­resultater og sikre økte midler i såkornfond­ene til «tidlig fase-innovasjon» for å skape nye bedrifter og arbeidspla­sser med utspring i kunnskapsi­nstitusjon­ene.

●● Stimulere til mer forskning i næringsliv­et og sterkere samhandlin­g mellom akademia og næringsliv, blant annet gjennom Skatte Funn-ordningen.

VIDAR KLEPPE, 1.stortingsk­andidat for Demokraten­e i Vest-agder Fortsetter

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway