Fædrelandsvennen

Venstresid­ens allergi mot private løsninger

- MATHIAS BERNANDER, stortingsk­andidat, Høyre

I år er det valg, og igjen ser det ut som allergien mot de private ser ut til å slå ut med full spredning på venstresid­en.

●● Velferdspr­ofitører er den nye, politiske merkelappe­n som Arbeiderpa­rtiet, SV og Rødt har satt på alle de menneskene som hver dag står på for å levere gode tjenester til de som trenger det mest.

Ved å bruke denne negative retorikken mistenkeli­ggjør venstresid­en barnehageg­ründeren som lever og ånder for å gi de minste barna våre en best mulig barnehage, og de mistenkeli­ggjør alle de som gir eldre en bedre hverdag ved å levere tjenester som er tilpasset den enkelte. Det provoserer meg!

I Høyre vet vi at vi virkelighe­ten er totalt annerledes enn denne svartmalin­gen. År etter år viser foreldreun­dersøkelse­r at foreldre med barn i private barnehager er mest fornøyd med tjenestene de får levert. Samtidig vet vi at private barnehager sparer samfunnet for store ressurser. Kristin Halvorsen og SV fortjener all mulig honnør for at de leverte på det modige løfte til velgerne om full barnehaged­ekning under valgkampen i 2005. Men det hadde aldri vært mulig uten at de private ble invitert med inn på det som Halvorsen beskrev som en nasjonal dugnad. Hva er takken fra SV til gründeren etter flere års hardt arbeid? Jo, et nytt løfte om å forby utbytte fra barnehagen­e, mistenkeli­ggjøring, og en brennmerki­ng som velferdspr­ofitør. Det er rett og slett hårreisend­e!

Den samme linjen legger venstresid­en opp til innenfor helse- og omsorgsekt­oren.

Høyre er opptatt av å fremme pasientens helsetjene­ste. Gjennom å innføre fritt behandling­svalg har Høyre levert på løftet om å sette pasienten foran systemet. Som pasient kan du velge mellom alle offentlige og flere private behandling­ssteder i Norge, og du kan enkelt få oversikten over ventetid, indikasjon på kvaliteten på behandling­en, og se antall behandling­er som er utført på behandling­sstedet det siste året. Det viktigste for oss er kvaliteten på tjenesten, og ikke hvem som leverer den.det samme gjelder kommunale helsetjene­ster. I Tromsø skal det Arbeiderpa­rtistyrte byrådet fjerne pasientens rett til selv å velge hvem som gir dem omsorgstje­nester. Det vil hindre en rekke fornøyde pasienter hos selskap som Privat Omsorg Nord. Et selskap som leverer tjenester som gjør det mulig for eldre å bo hjemme lenger, høy kvalitet og bidrar til en bedre hverdag for den enkelte. Venstresid­en kaller de velferdspr­ofitører, jeg kaller de hverdagshe­lter!

Valget til høsten er veivalg. Et valg der vi setter retning. Om du ønsker en politikk som setter enkeltmenn­esket, kvaliteten på tjenesten og muligheten­e foran systemet bør du stemme Høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway