Fædrelandsvennen

Rampete moro

- CATHRINE SORDAL

ANIMASJON/FAMILIEFIL­M/KOMEDIE «Kaptein Supertruse: Den første episke filmen»

USA 2017

Regi: David Soren

Manus: Nicholas Stoller, basert på Dav Pilkeys bokserie med samme navn

Dreamworks Animation har filmatiser­t boksuksess­en «Kaptein Supertruse», og resultatet er ganske så vellykket.

Bokserien av Dav Pilkey, som er utgitt i 19 land og har solgt over 300.000 eksemplare­r bare i Norge, handler om bestekompi­sene Thomas og Harald som alltid henger sammen. Av de voksne blir de sett på som ganske rampete, særlig av den strenge rektoren Mr. Krupp. Men da rektoren prøver å splitte dem for godt, hypnotiser­er de ham til å bli deres egen tegneserie­helt. Den snille, ikke kjempesmar­te, men veldig modige - Kaptein Supertruse.

Guttenes rampestrek­er er aldri ondsinnede, og deres kreativite­t når stadig nye høyder mens de prøver å få hverandre til å le. De bygger hverandre opp og støtter hverandre i tykt og tynt, og viser hvordan en god venn skal være. Og selv om de voksne av og til er litt kjipe, er guttene ganske forståelse­sfulle mot dem også.

Filmen er veldig tro mot bokseriens ånd og karakterer, og er en fornøyelig opplevelse for både store og små. Fantasien blomstrer og det er ikke måte på hva guttene får til, men det blir aldri heseblesen­de. Animasjone­n passer ypperlig til historien og karakteren­e, og det er en rekke minneverdi­ge øyeblikk som vil trimme lattermusk­lene til hele familien.

 ??  ?? Nå kan du se Thomas, Harald og Kaptein Supertruse på det store lerretet.
Nå kan du se Thomas, Harald og Kaptein Supertruse på det store lerretet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway