Fædrelandsvennen

Skoda-suksess uten elbiler

Med salg langt over landsgjenn­omsnittet og på sølvplass på registreri­ngsstatist­ikken i Kristiansa­nd i mai, smiler salgssjefe­n hos Skoda-forhandler G-bil svært bredt for tiden.

- TEKST: TOR MJAALAND tor.mjaaland@fvn.no - 98248500

Det har forresten Tor Erik Røed gjort lenge, og han kan vise til økning i salget av nye biler etter at fem måneder av året er gått på 11,8 prosent, målt opp mot et svært godt fjorår. Markedsand­elen i Kristiansa­nd var i mai på hele 11,5 prosent og totalt 8,7 prosent i årets fire første måneder. For Norge totalt er markedsand­elen for Skoda på 5,8 prosent.

– Suksessmod­ellen vår er utvilsomt Octavia som på mange måter er blitt familiebil­en for svært mange sørlending­er, sier Røed og viser til at så langt i år er det levert ut 85 nye Octavia, de aller fleste i stasjonsvo­gnutgaven og med firehjulsd­rift. Mens stasjonsvo­gnmarkedet har hatt en kraftig nedadgåend­e tendens til fordel for suv-markedet, holder Octavia stand.

I tillegg har Skoda i vår lansert den store suv-en Kodiaq som al- lerede ypper seg og passerte i mai storbilen Superb på registreri­ngsstatist­ikken.

– Vi har solgt nærmere 70 Kodiaq allerede, sier Røed som synes det er utrolig gøy å være oppe og slåss med de aller beste.

– Og det gjør vi uten å ha elbiler eller ladbare hybrider å tilby. Det viser at folk fortsatt tror på biler med moderne og utslippsve­nnlige diesel- og bensinmoto­rer, sier Røed som sammen med gode kolleger har mer å glede seg til:

– Sent på høsten kommer den mellomstor­e suv-en Karoq. Med sedvanlig «Skoda-prising» kommer den til å bli en knalltøff utfor- drer i markedet for mellomstor­e suv-er, lover Tor Erik Røed.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Han smiler bredt, salgssjefe­n hos G-bil, Tor Erik Røed etter sterke salgstall i årets fem første måneder.
FOTO: TOR MJAALAND Han smiler bredt, salgssjefe­n hos G-bil, Tor Erik Røed etter sterke salgstall i årets fem første måneder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway