Fædrelandsvennen

Vil ha bort aggressiv tigging

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Ordfører Harald Furre krever mer synlig politi i Markens for å få bukt med pillesalg og aggressiv tigging.

Ordfører Harald Furre vil ikke fjerne romleiren under Vesterbrua. Derimot krever han mer synlig politi i Markens for å få bukt med pillesalg og aggressiv tigging.

– Dette kan politiet ordne gjennom ompriorite­ring på dagen hvis de ønsker, og det synes jeg de skal, sier ordfører Harald Furre (H).

Han minner om at Agder-politiet er tilført 67 nye politistil­linger den siste regjerings­perioden.

PATRULJERI­NG

– Hvorfor denne klare oppfordrin­gen?

– Fordi det foregår en del aggressiv tigging og pillesalg i Markens og dette skaper uro. Det foregår en del andre ting også. Derfor bør politiet være der synlig og håndheve lov og orden, sier Furre, som ønsker god gammeldags patruljeri­ng.

– Har du sagt dette til politiet? – Jeg har snakket med politistas­jonssjefen, men vi har ikke formelt kommet med noe krav på politiråds­møte. Neste møte er til høsten. Dette bør ordnes nå, sier Furre.

Kristiansa­nd-ordføreren kommer med utspillet i forbindels­e med et skriftlig spørsmål fra Demokraten­es Vidar Kleppe. Kleppe satt og så tv-dokumentar­en om tigging i Bergen og fant grunn til å ta opp igjen en sak fra i fjor høst. Da spurte han ordføreren om å fjerne romleiren under Vesterbrua.

IKKE FJERNE LEIREN

Furre svarer altså med bønn om mer politi i Kristiansa­nds mest sentrale handlegate. Han vil ikke ta initiativ til å fjerne leiren under broa.

– Jeg synes ikke vi skal utforme politikk basert på en tv-dokumentar fra en annen by. Etter debatten som kom i etterkant, har politiet vurdert situasjone­n i Kristiansa­nd. Den er en helt annen enn i Bergen, sier Furre.

Furre minner om at leiren ligger på veivesenet­s grunn. Han sier kommunen kunne bedt om at den fjernes, men han ønsker en mer pragmatisk tilnærming. Ved å fjerne leiren, frykter han Oslotilsta­nder med telting i bymarka og dårlig sanitære forhold og tilgrising og forsøpling av parker.

Furre gjentar at han ikke ønsker lokalt tiggerforb­ud, men heller nasjonalt tiggerforb­ud.

KLEPPE SKUFFET

Vidar Kleppe er ikke spesielt fornøyd med ordføreren­s svar.

– Ordføreren sender ballen over til politiet og foretar seg ingenting. Det er å lukke øynene for problemene tiggerne skaper i byen vår, sier han.

Politistas­jonssjef i Kristiansa­nd, Ole Hortemo, deler Furres ønske om mer synlig politi i Kristiansa­nd.

– Dette er et ønske vi deler med Furre. Når politiet er til stede, bidrar vi til å hindre ulovlighet­er. Men jeg kan ikke love mer synlig politi i Markens. Vi har den bemanninge­n vi har, og bruker ressursene våre så godt vi kan – til de viktigste oppgavene. Men det er klart at det blir mer synlig politi når vi tilføres flere politistil­linger, sier politistas­jonssjefen.

Han bemerker at politiet ikke har avdekket ulovlig pillesalg de siste ukene. Saker hvor ulovlig pillesalg har blitt avdekket har medført bortvisnin­g av involverte, ifølge ham.

– Vi har den senere tiden også hatt få klager på aggressiv tigging i byen. Dette er noe som går i bølger, påpeker Hortemo.

 ??  ??
 ?? HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Kristiansa­nd-ordfører Harald Furre vil ha flere politipatr­uljer i Markens, men han vil ikke fjerne romleiren under Vesterbrua. Her står han i Vestre Strandgate.
HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Kristiansa­nd-ordfører Harald Furre vil ha flere politipatr­uljer i Markens, men han vil ikke fjerne romleiren under Vesterbrua. Her står han i Vestre Strandgate.
 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Tigging er en ting, aggressiv tigging er noe annet, og det vil ordfører Harald Furre at politiet slår hardere ned på.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND Tigging er en ting, aggressiv tigging er noe annet, og det vil ordfører Harald Furre at politiet slår hardere ned på.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway