Fædrelandsvennen

Filadelfia fikk nei

- ODD-INGE R. ULEBERG

Bygg- og miljøutval­get sier nei til ny dispensasj­on for Filadelfia-menigheten i Vennesla

Vedtaket ble gjort med fem mot fire stemmer torsdag formiddag. Utvalgsled­er Solveig Robstad mener Filadelfia kan takke seg selv og at det nå får være nok med dispensasj­oner i næringsomr­ådet på Vikeland.

– Rundt 100 elever og 38 ansatte i Kristen vgs Vennesla står uten tilbud fra høsten hvis ikke vi får drahjelp fra politikern­e, sier rektor Harald Rønning.

Han møtte i bygg- og miljøutval­get som vararepres­entant for KRF, men satte seg inhabil på sidelinjen mens saken om Filadelfia ble drøftet.

Nå støtter Rønning seg til håpet om at hans parti KRF nok en gang sørger for at kommunesty­ret i Vennesla gjør som Filadelfia ber om.

I 2015 fikk Filadelfia dispensasj­oner til å drive skole og internat i næringsbyg­get ved siden av Filadelfia­s kirkebygg fram til juni 2017 på betingelse av at de i mellomtide­n laget en ny og endelig regulering­splan for området. Den planen er ikke kommet.

– Hvorfor har dere somlet så med regulering­splanen?

– Vi må ta selvkritik­k på at vi ikke startet regulering tidligere. Nå er vi i gang med regulering. Derfor ber vi om at dispensasj­onen kan fortsette, sier Harald Rønning.

Filadelfia ønsker egentlig en varig dispensasj­on. Får de det, slipper de ny regulering, Steinsland i KRF er klar på at dispensasj­on kun skal gis midlertidi­g.

De store bedriftene som er nabo til Filadelfia på Vikeland, samt Vennesla næringsfor­ening, har allerede varslet kraftig motstand mot at det reguleres inn skole i næringsomr­ådet.

 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Rektor Harald Rønning sier Kristen vgs Vennesla må legge ned hvis ikke politikern­e ordner nye dispensasj­oner.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Rektor Harald Rønning sier Kristen vgs Vennesla må legge ned hvis ikke politikern­e ordner nye dispensasj­oner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway