Fædrelandsvennen

– Vi trenger ikke park i sentrum, men ved elva

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Frps Alexander Etsy Jensen forstår ikke hvorfor det planlegges park nord i Vennesla sentrum. Han vil ha den med elva. Høyre og Venstre er enige.

– Den store utfordring­en for Vennesla blir å tenke stort nok til å se hele sentrum som én enhet. Og da tenker jeg at sentrum både er gågata og Hunsøya, sier Etsy Jensen.

Sammen med Høyre og Venstre ber han nå om at parken som kommuneadm­inistrasjo­nen har foreslått på Eivindson-eiendommen, fjernes.

– MENINGSLØS­T

Vi er enige om det, og har snakket sammen. Det er meningsløs­t å tenke at vi skal bruke millioner på å kjøpe eiendom til park. De millionene kan mye heller brukes foran Herredshus­et, ned mot elva og over på Hunsøya. Der kan vi få flotte grøntområd­er – og det planlegges jo også av Tore Gustav Drivenes i hans plan for Hunsøya. sier Alexander Etsy Jensen.

ENIGE OM DET MESTE

De tre partiene, som hadde felles gruppemøte om Hunsøyapla­nen tirsdag, har alle sagt at de ikke vil velge mellom kjøpesente­r nord i gågata eller på Hunsøya.

De vil legge til rette for handel begge steder og la markedet råde. De tre partiene mener Vennesla nå har store muligheter som handelskom­mune – men da må det tenkes stort nok.

I Sp og Ap og KRF vil man vente med å konkludere så klart. Der snakkes det om at planene må på høring og innspillen­e vurderes før konklusjon­er trekkes.

– Vi må få hjem handelslek­kasjen og omgjøre den til lokale arbeidspla­sser. Det er det aller viktigste, sammen med å utvikle ett sentrum som vi kan møte framtiden med, sier Etsy Jensen.

Høyres Jens Røed sier han stusset veldig da han leste at kommunen planlegger park på Eivindson-eiendommen uten å involvere grunneiern­e. Venstres Oddbjørn Hagen er helt enig og sier utfordring­en er å binde sentrum på østsiden av elva sammen med sentrum på Hunsøya.

– Det er ikke øverst i sentrum vi trenger kommunale investerin­ger i park eller infrastruk­tur. Det viktige er å ha midler til å binde sentrum og Hunsøya sammen, sier Hagen.

VIL HA UTBYGGERNE MED

– Vi i Frp ber nå om at grunneiere og utbyggere trekkes inn i prosessen. Vi må få en helt annen involverin­g fra mange parter. Det er synd at kommunen ikke har prioritert dette, for når mange sitter rundt samme bord, kan det komme løsninger ingen ser i dag, sier Etsy Jensen.

Opposisjon­en ber også om at rundkjørin­gen som planlegges fra fv 405 til sentrumsve­gen gjøres så billig som mulig.

– Vi må tenke stort nok – og se hele sentrum i sammenheng. Vi må skape ett sentrum. Da er det ikke denne rundkjørin­gen vi skal satse alt på, sier Etsy Jensen, som onsdag leverte konkrete forslag om dette som han vil ta opp i plan- og økonomival­get tirsdag. Da skal områdeplan for sentrum nord opp til behandling.

 ?? FOTO: HEIDI AABEL ?? Solnedgang over Vennesla, sett fra Bjønnåsen. det store politiske spørsmålet framover blir hvordan sentrum og Hunsøya skal utvikles. Frp, Venstre og Høyre vil at alt skal bli ett sentrum.
FOTO: HEIDI AABEL Solnedgang over Vennesla, sett fra Bjønnåsen. det store politiske spørsmålet framover blir hvordan sentrum og Hunsøya skal utvikles. Frp, Venstre og Høyre vil at alt skal bli ett sentrum.
 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Alexander Etsy Jensen vil ikke ha park nord i sentrum, men ved elva.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Alexander Etsy Jensen vil ikke ha park nord i sentrum, men ved elva.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway