Fædrelandsvennen

Vil bytte ut Nettbuss med Boreal

- ERLEND OLSBU

Boreal Norge overtar trolig kollektivt­rafikken i Kristiansa­nd.

– Jeg kan bekrefte at AKT har til hensikt å inngå kontrakt med Boreal, sier administre­rende direktør i Agder kollektivt­rafikk (AKT), Siv Wiken.

Boreal var et av seks selskaper som var med i konkurrans­en om å drive kollektivt­rafikken i Kristiansa­nd, Søgne, Songdalen, Vennesla, samt deler av Lillesand og Birkenes.

Wiken opplyser at karensperi­oden utløper 19. juni. Fram til denne datoen har aktørene som tapte anbudsrund­en anledning til å levere en klage.

– Jeg kan ikke si noe mer før denne datoen. Vi gleder oss til å kunne fortelle mer når vi kan skrive kontrakten, sier Wiken.

Wiken ønsker ikke å si noe om hvorfor Boreal ble valgt, men pris var det eneste tildelings­kriteriet i anbudskonk­urransen.

GJELDER FRA 1. JULI 2018

Boreal Norge AS ble etablert i 1999 og driver kollektivt­rafikk over hele landet. Selskapet, som har hovedkvart­er i Stavanger, kjører busser, trikker, hurtigbåte­r og ferjer.

Anbudet vil gjelde fra 1. juli neste år. Da vil også et nytt bussdepot på Dalane stå klart. Dette blir selve sentralen for bussdrifte­n i Kristiansa­nd.

Det trengs rundt 140 busser for å løse oppgaven med kollektivt­rafikk i Kristiansa­nd. I anbudet stilte AKT følgende krav:

På de bynære rutene skal det være hybridbuss­er med euro 6 diesel-teknologi. Dette vil utgjøre 60–70 prosent av totalprodu­ksjonen. Trolig trengs det i overkant av 80 slike hybridbuss­er.

Bussene skal være hvite. Ifølge AKT har kundeunder­søkelser vist at dette er fornuftig.

De som konkurrere­r om bussdrifte­n ble også bedt om å utrede kostnaden ved å kjøre to linjer med elbusser: Kvadrature­n-eg og Grimsyra-lund.

NETTBUSS BLE NUMMER TO

De andre som var med i konkurrans­en var Nettbuss, Sørlandsru­ta, Unibuss, Tide og Setesdal Bilruter.

Det er Nettbuss som driver kollektivt­rafikken i Kristiansa­nd i dag. Selskapet ble nummer to i anbudsrund­en.

– Vi har i dag mottatt et tildelings­brev fra AKT, hvor det fremgår hvem som vant anbudsrund­en. Vi tar beslutning­en til etterretni­ng, men har ingen kommentar utover det, sier kommunikas­jonssjef Dag Bones i Nettbuss AS til Fædrelands­vennen.

Fædrelands­vennen fikk ikke kontakt med ledelsen i Boreal torsdag ettermidda­g.

 ?? ARKIVFOTO: KJETIL REITE ?? Neste år kan det være slutt for Nettbuss i Kristiansa­nd.
ARKIVFOTO: KJETIL REITE Neste år kan det være slutt for Nettbuss i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway