Fædrelandsvennen

Ikke lett å skaffe midler.

Ida Marcussen (29) har ikke store ambisjoner om VM i London, men tror ikke hun er over toppen som friidretts­utøver.

- TEKST: HERMAN FOLVIK herman.folvik@fvn.no -

– Jeg trener beinhardt og har ikke trappet ned noe som helst. Jeg leverer ikke resultater på bestilling, men gir meg tid. Jeg tror ikke jeg har gjort mitt i friidrett. Det driver meg, og jeg har det fortsatt gøy, sier Marcussen.

Fjoråret ble det første året uten et stort mesterskap siden 2004. I år jager hun ikke VM i London. Denne sesongen kan kalles en «mellomseso­ng» hvor Marcussen skal ruste seg opp i tresteg.

– Jeg trener veldig generelt og tresteg blir mer fokus når vi nærmer oss NM. Dette er litt komme i gang-sesong. Neste år blir mer interessan­t med tanke på hvor langt det skal gå, sier Marcussen.

Sjukamp er litt nedpriorit­ert for en stund, men hun skal fortsette å konkurrere i øvelsen.

MESTERSKAP IGJEN?

Denne sommeren står stevner i Tsjekkia, Belgia og Spania blant annet på programmet.

– Er det kjedelig å ikke ha et mål om mesterskap i år?

– Nei, det er ikke det og det er i grunn veldig greit, men det finnes mange andre morsomme konkurrans­er. Så tar man et mesterskap underveis om man skulle kvalifiser­e seg, svarer Marcussen.

– Får vi se deg i et mesterskap igjen? – Det lurer jeg også på. Jeg er spent på det. Vi har en liten plan om at EM i Berlin kunne vært interessan­t. Treneren er født der og jeg liker byen godt, sier Marcussen og tenker på Lukas Udelhoven.

UTFORDREND­E ØKONOMI

Klubben Våg sponser henne, sammen med en byggmester. Økonomien avgjør hvor mye hun får trent i utlandet og varmere strøk på vinteren. Det igjen har effekt på hvor fort hun kommer i form i sesongen på sommerstid.

– Økonomien spiller inn. Det er ikke til å stikke under en stol at det ikke er lett å skaffe midler uten resultater. Det er vår utfordring å finansiere. Med den lange vinteren, må jeg andre steder. Det er litt derfor jeg pleier å komme seint i form, forteller kristiansa­nderen.

– Vi bruker de midlene vi har, så godt vi kan og jeg trives godt med å gjøre det beste ut av situasjone­n. Jeg kan ikke klage, legger hun til.

TILBAKE I KRISTIANSA­ND

Onsdag deltok 29-åringen i konkurrans­e på hjemmebane for første gang på over ti år. På Kristiansa­nd stadion vant hun lengdekonk­urransen med 5,62 meter.

– Det var ikke så nøye. Det var første spydtrenin­g og lengde med fullt tilløp. Jeg er godt fornøyd med økta, sier Marcussen.

Hun var den mest profilerte utøveren som deltok. Ingebrigts­en-brødrene trakk seg på grunn av regnet.

– Jeg synes det var gøy å være tilbake. Det var synd at vi ikke var flere, men som var her gjorde god innsats og det var et bra arrangemen­t. Været får man ikke gjort noe med, sier Marcussen.

Hun trives med å ikke være så mye i fokus som tidligere.

– Det er veldig godt. Noen ganger får du nok av mye skriverier og overskrift­er. Det er ikke derfor jeg driver med dette, så jeg nyter å ikke være så mye i fokus, sier 29-åringen som blir 30 i november.

– Det er helt sprøtt. Men jeg skal bare bruke følelsen jeg har dag til dag. Jeg er spent på hva framtida bringer. Kanskje blir det mesterskap eller ikke, men jeg skal ikke trappe ned hvert fall.

 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Ida Marcussen og trener Lukas Udelhoven i prat mellom et av lengdefors­økene på Kristiansa­nd stadion onsdag.
FOTO: HERMAN FOLVIK Ida Marcussen og trener Lukas Udelhoven i prat mellom et av lengdefors­økene på Kristiansa­nd stadion onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway