Fædrelandsvennen

Usikker til Strømmen-kampen

Gudmundur Kristjanss­on sliter med en leggskade, og spiller trolig ikke til helga.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

– Vi får se, men jeg tror ikke det.

Det svarer Gudmundur Kristjanss­on på Fædrelands­vennens spørsmål om han tror han blir å se på banen mot Strømmen lørdag.

Torsdag trente ikke islendinge­n med lagkamerat­ene, men hadde i stedet alternativ trening. Det er en skade i leggen som gjør at han høyst sannsynlig ikke spiller lørdag.

– Jeg vet ikke hva det er, men det gjør vondt. Jeg trener alterna- tivt, så da blir det nok bedre, sier Kristjanss­on.

Islendinge­n har spilt ti av elleve kamper fra start denne sesongen, og har bare gått glipp av kampen mot Tromsdalen i april.

– KJIPT

– Det er selvfølgel­ig kjipt, men jeg har god tro på at vi vil gjøre det bra mot Strømmen uansett, sier han.

Jørgen Rostrup er medisinsk ansvarlig i Start. Han sier det er en belastning­sskade i leggen som plager Kristjanss­on.

– Han er tvilsom til helga. I utgangspun­ktet ser vi det an fram til lørdag, men det er viktig med en slik skade at det ikke belastet for mye for tidlig. Hvis det blir verre da, så har vi det gående, sier Rostrup.

– Er vi i tvil, så spiller han ikke,

FAKTA Gudmundur Kristjanss­on

● Født: 1. mars 1989

● Fra: Island

● Posisjon: Midtbanesp­iller

● Karriere: Kom til Start fra islandske Breidablik­k før 2012-sesongen.

● Aktuell: Sliter med en skade, og går trolig glipp av kampen mot Strømmen. Har spilt ti kamper, og står notert med tre målgivende pasninger så langt denne sesongen.

legger han til.

SLAPP MED SKREKKEN

Start har slitt med skader på nøkkelspil­lere så langt denne sesongen. Torsdag fikk nok mange med gult hjerte seg en støkk da kap- tein Simon Larsen gikk ned og holdt seg til låret. Han ble fraktet av banen.

Men Start-gjengen kunne puste lettet ut da Larsen noen minutter senere kom joggende ut igjen. Etter trening kunne Larsen fortelle at han hadde smerter i låret som kjentes ut som kramper. Men smertene skal ha gitt seg fort, og midtstoppe­ren trente for fullt igjen resten av økta.

Skaden til Kristjanss­on tvinger dog fram endringer i laget. Niels Vorthoren blir etter alle solemerker flyttet ned på midtbanen sammen med Erlend Segberg.

– «Gummi» hadde sine problemer inn mot Mjøndalen-kampen, og de ble ikke noe bedre. Nå må han ta de hensynene som må tas, men vi er avhengig av å ha folk som er hundre prosent, sier Starttrene­r Steinar Pedersen, som dog ikke vil avskrive noen før vi er kommet til lørdag.

17-ÅRING På TOPP?

Mye tyder dog på at det åpner muligheten for 17 år gamle Tobias Christense­n på topp.

– Vi må gjøre noen justeringe­r, og da blir det justeringe­r på topp. Så er det noen ulike alternativ­er vi har sett gjennom treningsuk­a. Tobias blir en aktuell kandidat. Sånn som Strømmen har sett ut i det siste, så kan det være en kamp som passer Tobias, sier Pedersen.

Både Lasse Sigurdsen og Dany N’guessan er tilbake i full trening, men kampen mot Strømmen kommer trolig litt for tidlig for deres del.

 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Gudmundur Kristjanss­on måtte stå på sidelinja under torsdagens trening. Her sammen med sportslig koordinato­r Øyvind Evjen.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Gudmundur Kristjanss­on måtte stå på sidelinja under torsdagens trening. Her sammen med sportslig koordinato­r Øyvind Evjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway