Fædrelandsvennen

Fikk råd fra Rbk-profil før prøvespill­et med Start

- STEFFEN STENERSEN

Det er kun uker siden han signerte for en ny klubb. Nå vil Liam Youlley fra Australia bli Start-spiller

– Jeg ville prøve noe nytt. Jeg er ute av kontrakt, så jeg er på utkikk etter en ny klubb, sier Liam Youlley.

20-åringen fra Australia skal trene med Start i halvannen uke. Han kom til Norge og Kristiansa­nd for noen dager siden, men den noe lange reisen gjorde at han ikke trente med klubben før onsdag.

At Youlley er på jakt etter en ny klubb, er vanskelig å forstå om man tar et kjapt søk på internett. 24. mai kunne nemlig Sydney Olympic FC meddele at de hadde signert midtbanesp­illeren, og at han var spilleklar allerede til neste kamp.

Men skulle det vise seg at Youlley er en spiller Starts ønsker å satse på, skal ikke den australske klubben stå i veien.

– Jeg signerte med dem for å komme i form igjen. Jeg hadde en tøff avslutning på sesongen med min gamle klubb. De sig- nerte meg for å spille et par kamper, men vi er enig om at jeg kan gå hvis jeg ville det. Så det er ikke noe problem rundt den kontrakten, sier Youlley til Fædrelands­vennen etter endt treningsøk­t torsdag.

Youlley spilte tidligere i Western Sydney Wanderes i den øverste divisjonen i Australia. Der fikk han ifølge lagets nettside fire Akamper og scoret ett mål. Han har også flere U-landskampe­r for Australia.

I 2015 ble han kåret til årets spiller i den australske National Youth League.

Prøvespill­et kom i orden gjennom samme agent som Alex Gersbach, Rosenborg-backen, bruker. Youlley forteller at han kjenner Gersbach gjennom landslaget, og at han har forhørt seg med kompisen om hvordan norsk fotball er.

– Han har sagt at det er veldig annerledes her. At det er veldig fysisk, men at jeg vil ha muligheter til å tilpasse meg det. Han er på ferie i Hellas for øyeblikket, men når han er hjemme skal jeg ta kontakt med han igjen, sier Youlley.

 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Liam Youlley på trening med Start torsdag.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Liam Youlley på trening med Start torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway