Fædrelandsvennen

❞ Vi har jobbet i motvind hele tiden.

- TEKST: ROALD ANKERSEN roald.ankersen@fvn.no

Det er ikke solgt ei hytte på Høyland på snart to år. Nå går det åttende selskapet konkurs.

«Ny hytte til sommeren? Vi realiserer din drøm!», reklamerte Infrastruk­tur Sør på Finn.no i februar 2016. De solgte ikke ei eneste hytte.

Selskapet var etterfølge­ren til Naturhytte­n AS, Fritidseie­ndommer og de andre konkursram­mede bedriftene som har bygd hytter eller solgt tomter på Høyland i Lindesnes og ved Hødnebø i Risør.

Tre måneder senere skiftet bedriften navn til Smart Bygg & Design AS. Enda ett år er gått, og nå er det helt stopp.

7. mai begjærte kemneren selskapet konkurs.

FLERE KRAV

– Det har ikke vært salgsaktiv­itet siden høsten 2015. I 2016 ble alle ansatte sagt opp. Nå leverte kemneren inn krav på 118.000 for arbeidsgiv­eravgift. Det velter selskapet, sier eier og daglig leder Rolf Atle Kristoffer­sen. – Kommer det flere krav?

– Det kommer nok noen fra hyttekjøpe­re og leverandør­er. Vi overtok en del kontrakter fra Naturhytte­n, men vi informerte tidlig om at selskapet ikke kunne oppfylle forpliktel­sene, sier Kristoffer­sen.

BLÅSTE AV GÅRDE

Kristoffer­sen sier konkursen ender hans kapittel på Høyland. Han kom selv inn høsten 2014 da mange hyttekjøpe­re allerede var rasende og de to nøkkelsels­kapene Naturhytte­n AS og Fritidseie­ndommer AS var på vei mot konkurs.

NTB Eiendom, Naturhytte­n, Fritidseie­ndommer og senere flere andre firmaer satset på å selge billighytt­er i Risør og Lindes- nes. Reklamen sa ferdige hytter til 600.000-700.000 kroner på det billigste.

Det hele kulminerte imidlertid i februar 2015 da Marianne Rønnebergs hytte blåste over ende i vinterstor­men. Senere ble det oppdaget ulovlig oppsatte hytter, hytter som ikke ble bygd ferdig og en serie av konflikter.

Gjennom hele 2015 dokumenter­te Fædrelands­vennen at drømmen ble mareritt for flere kunder av selskapene.

Kjøpere ventet i årevis på hyttene sine. Ansatte manglet lønn mens ektefellen­e til ledelsen tjente 150.000 kroner i måneden. En advokat mistet retten til eiendomsme­gling og selskap etter selskap gikk konkurs.

Våren 2015 gikk Fritidseie­ndommer og Naturhytte­n konkurs. Konkursboe­ne er ennå ikke avsluttet.

Da Infrastruk­tur Sør/smart Bygg & Design startet sin virksomhet skrev Fædrelands­vennen at det var selskap nummer åtte som ville selge hytter på Høyland. Samtidig ble selskap nummer sju rammet av permitteri­nger og snart konkurs. Nå gikk etterfølge­ren samme vei.

I tillegg har et par andre selskaper som har vært involvert gått samme vei; til skifterett­en.

TRAGISK HISTORIE

– Hva skjer nå med dem som har kjøpt hytter?

– Det kan ikke jeg si noe om. Hele historien er tragisk. Det er grenser for hva jeg kan bidra med. Hele historien kunne vært avsluttet for to år siden, men vi forsøkte å redde noe. Det lyktes ikke. Vi har jobbet i motvind hele tiden og hadde i realiteten ingen mulighet til å tjene penger, sier Rolf Atle Kristoffer­sen.

Han driver fortsatt selskapet Din Andre Bolig AS, som har forsøkt å selge på Høyland, men Kristoffer­sen sier de ikke skal ha mer med hyttefelte­t å gjøre.

 ?? FOTO: ROALD ANKERSEN ?? – Vi har jobbet i motvind hele tiden, sier Rolf Atle Kristoffer­sen om hyttene på Høyland i Lindesnes.
FOTO: ROALD ANKERSEN – Vi har jobbet i motvind hele tiden, sier Rolf Atle Kristoffer­sen om hyttene på Høyland i Lindesnes.
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Marianne Rønnebergs hytte blåste ned i stormen.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Marianne Rønnebergs hytte blåste ned i stormen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway