Fædrelandsvennen

89-åring fikk båtforbud av politiet

- ERLEND OLSBU

Alfred Hjalmar Haugen (89) var lei av teltlivet og kjøpte seg seilbåt. Søndag fikk 89-åringens ferieplane­r et skudd for baugen.

– Jeg har vært over hele verden med sykkel og telt. Men det orker jeg ikke lenger. Jeg er jo snart 90 år gammel. Derfor kjøpte jeg meg en båt. Jeg kan jo ikke bare sitte hjemme og legge kabal, sier Haugen til Fædrelands­vennen.

For noen uker siden gikk han til innkjøp av en seilbåt som han fant på nettet. Søndag skulle han ta den ut alene for første gang, men da gikk det helt galt.

– Jeg hentet båten i Arendal for noen uker siden og selgeren var med tilbake. Jeg så at båtplassen min var litt trang, og fikk hjelp av selgeren til å legge til her i Auglandsbu­kta. Men da jeg skulle ut i dag var det helt umulig. Jeg tror kanskje jeg glemte en fortøyning, sier Haugen.

TRUFFET FLERE BÅTER

Da Fædrelands­vennen kom til stedet inspiserte politiet nabobåten, og konstatert­e at den hadde fått en skade i akterenden.

– Han skal ha vært borti flere båter, og vi undersøker det litt videre, sier politiets innsatsled­er Øyvind Hægeland til Fædrelands­vennen.

Etter samtale med vakthavend­e jurist besluttet politiet å nekte 89-åringen å ta i bruk den nyinnkjøpt­e båten.

– Politiet ville først stenge hele båten, men ombestemte seg. Men mandag morgen kommer jeg til å ringe kommunen for å få en ny båtplass. For det her går jo ikke, sier Haugen.

ERSTATNING­SKRAV

Han erkjenner at søndagens seilas kan komme til å svi på pungen.

– Jeg må vel ut med en erstatning, sier 89-åringen som fyller 90 om en måned.

Politiet opplyser at de i utgangspun­ktet ikke gjør noe mer enn å ilegge mannen et båtforbud.

– Ellers blir vel dette en forsikring­ssak, sier Hægeland.

 ?? FOTO: ERLEND OLSBU ?? Her viser politibetj­ent Sturla Robstad hvor 89-åringen traff nabobåten i Auglandsbu­kta søndag ettermidda­g.
FOTO: ERLEND OLSBU Her viser politibetj­ent Sturla Robstad hvor 89-åringen traff nabobåten i Auglandsbu­kta søndag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway