Fædrelandsvennen

Sjøfartsdi­rektoratet aksjonerte mot turistbåt

- ERLEND OLSBU

Sjøfartsdi­rektoratet aksjonerte mot skonnert med turister for å stoppe skipper uten sertifikat.

– Jeg hadde ikke tenkt å kjøre, sier Kai Odd Henriksen (70).

Ved 14-tiden fredag kom Sjøfartsdi­rektoratet på et uanmeldt tilsyn om bord på SS Christians­and. Den 82 fot lange skonnerten lå da til kai på Lagmannsho­lmen og var fylt med cruiseturi­ster som skulle ut på seilas.

– Vi gikk om bord og kontroller­te papirene til den som hadde tenkt å føre fartøyet. Det viste seg at vedkommend­e ikke hadde papirene i orden, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Steinar Haugberg i Sjøfartsdi­rektoratet.

Skonnerten med plass til 100 gjester er en del av flåten til Skjærgårds­opplevelse­r Sør AS, som er eid av Kai Odd Henriksen (70).

Henriksen bekrefter at han ikke har lov til å kjøre båten, men avviser at han hadde planer om å føre den selv da inspektøre­ne kom på besøk.

– Han ene skipperen som skulle komme var forsinket, sier Henriksen.

Sjøfartsdi­rektoratet­s inspektøre­r har en helt annen oppfattels­e.

– Jeg har fått opplyst at de fikk tilkalt en erstatter. Han hadde alle nødvendige papirer og fartøyet kunne dra av gårde, sier Haugberg

Etter det Fædrelands­vennen forstår ble avreisen forsinket med over en time.

– Hvor alvorlig er det å kjøre et fartøy med flere passasjere­r uten sertifikat?

– Vi ser på det som en alvorlig sak. Hvis en bussjåfør hadde kjørt uten sertifikat ville folk reagert på det, sier Haugberg.

Haugberg i Sjøfartsdi­rektoratet opplyser at det er for tidlig å si noe om skipperen vil bli straffet og hva slags reaksjon han eventuelt kan vente seg.

– Nå skal vi undersøke saken og behandle den videre. En mulig reaksjon er å ilegge et overtredel­sesgebyr, men hva som skjer her avhenger de videre undersøkel­sene, sier Haugberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway