Fædrelandsvennen

Sessions vil vitne for etterretni­ngskomitee­n

- NTB

Den amerikansk­e justismini­steren Jeff Sessions (70) vil i dag vitne for Senatets etterretni­ngskomité.

Det er ventet at han vil svare på beskyldnin­ger fra tidligere Fbi-direktør James Comey som selv vitnet for den samme komiteen torsdag.

– Med tanke på meldinger angående Hr. Comeys nylige forklaring for Senatets etterretni­ngskomité, er det viktig at jeg får en mulighet til å ta opp disse sakene i det rette forum, skrev Sessions i et brev til senator Richard Shelby ifølge amerikansk­e medier.

– Senatets etterretni­ngskomité er det mest hensiktsme­ssig forum for slike saker, siden den har gjennomfør­t en undersøkel­se og har tilgang til relevant gradert informasjo­n, skrev han videre.

STEDFORTRE­DER

Shelby leder komiteen i Senatet der det var meningen at Sessions skulle ha forklart seg i dag vedrørende spørsmål om justisdepa­rtementets budsjett. Han skriver i bre- vet at han i stedet vil sende en stedfortre­der til den høringen og selv møte for etterretni­ngskomitee­n.

Comey hevdet i Senatet at Sessions kan ha hatt et tredje urapporter­t møte med Russlands ambassadør Sergej Kisljak.

– Dette vil utløse en rekke spørsmål for ham, sa komiteens fremste demokrat, senator Patrick Leahy, til AFP.

PROBLEMATI­SK

I Washington har det sirkulert opplysning­er om at Trump har kranglet med justismini­steren og at Sessions har tilbudt seg å fratre, men Det hvite hus ville tirsdag ikke kommentere om presidente­n fortsatt har tillit Sessions.

Det gjorde ikke saken bedre for Sessions at Comey slapp en liten bombe da han forklarte hvorfor han og andre Fbi-sjefer konkludert­e med at justismini­steren kom til å holde seg unna granskinge­n.

– Vi var også klar over fakta som jeg ikke kan diskutere åpent som vil gjøre hans videre engasjemen­t i en Russlandre­latert etterforsk­ning problemati­sk, sa Comey.

 ?? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ?? Justismini­ster Jeff Sessions (t.h.) skal i dag forklare seg om påstander fra den tidligere Fbi-sjefen James Comey. Her er de fotografer­t sammen i februar.
FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX Justismini­ster Jeff Sessions (t.h.) skal i dag forklare seg om påstander fra den tidligere Fbi-sjefen James Comey. Her er de fotografer­t sammen i februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway