Fædrelandsvennen

Verdt å kjempe for

- INGUNN FOSS (H), Stortingsr­epresentan­t NORUNN T. BENESTAD (H), Stortingsr­epresentan­t MATHIAS BERNANDER (H), Stortingsk­andidat

Militær tilstedevæ­relse på Sørlandet er verdt å kjempe for.

Derfor var det et viktig signal at avgjørelse­n om reduksjone­r i Heimvernet­s styrker på SørVestlan­det ble utsatt i påvente av landmaktst­udien. Utvalget skal vurdere Hærens og Heimeverne­ts fremtidige struktur og investerin­ger. Det ville blitt feil å gå videre med beslutning­er før dette arbeidet er ferdig, og konklusjon­ene foreligger.

For oss som represente­rer Høyre på Agder så er dette å anse som et første slag der vi vant frem med våre argumenter. Dette er en sak som naturlig nok engasjerer internt i Høyre, og som det har blitt jobbet intenst med fra både lokalpolit­ikere og stortingsr­epresentan­ter. Det skulle også bare mangle for oss som represente­rer et konservati­vt parti.

Vår politikk bygger på en grunnmur som sier at statens viktigste oppgave er forsvar av landet, og trygghet for innbyggern­e. Derfor prioritert­e vi i Høyre opp forsvar og beredskap da vi inntok regjerings­kontorene, og gjennom langtidspl­anen har vi lagt frem en historisk satsing på Forsvaret der vi gjennomfør­er en helt nødvendig styrking av reaksjonse­vnen, kampkraft og utholdenhe­t.

Samtidig erkjenner vi som represente­rer denne landsdelen, at vi følte oss forbigått. Signalene om kutt fra 6300 til 3500 soldater i Heimeverne­t på Sørlandet har vært vanskelig å akseptere. Men for oss som er i posisjon har det ikke vært aktuelt å ta ut frustrasjo­nen i media. Vi har derimot samlet alle våre krefter på å påvirke politikken i riktig retning, og brukt enhver anledning til å tale landsdelen­s sak inn mot regjeringe­n.

Den strategien har foreløpig vært vellykket. Vi har vunnet første slag, og det vil ikke bli tatt noen avgjørelse­r om kutt i vårt h eim e vern s distrikt før landmaktst­udien har kommet med sine konklusjon­er. Det er fornuftig, og det gir oss tid til å fortsette kampen for et solid militært nærvær i landsdelen.

I disse dager føler vi dette nærværet tett på kroppen. Agder og Rogaland heimeverns­distrikt 08 gjennomfør­eren storstiltø­velse i Kristiansa­ndsregione­n. Under øvelse Gjallarhor­n skal 1200 soldater øve på territorie­lle operasjone­r, og utvikle samspillet med sivile etater i rammen av det vi kjenner som totalforsv­aret.

Hensikten er å styrke beredskape­n og tryggheten til oss som bor på Sørlandet. Det viser oss et h eim e vern s distrikt som er moderne, offensivt og forberedt på å utføre sitt oppdrag.

Som Høyre-representa­nter på Agder skal vi jobbe for at Heimeverne­t skal fortsette å represente­re denne tryggheten også i fremtiden - Det er verdt å kjempe for!

Vår politikk bygger på en grunnmur som sier at statens viktigste oppgave er forsvar av landet, og trygghet for innbyggern­e.

 ?? ARKIVFOTO: LARS HOEN ?? Vår politikk bygger på en grunnmur som sier at statens viktigste oppgave er forsvar av landet, og trygghet for innbyggern­e, skriver forfattern­e.
ARKIVFOTO: LARS HOEN Vår politikk bygger på en grunnmur som sier at statens viktigste oppgave er forsvar av landet, og trygghet for innbyggern­e, skriver forfattern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway