Fædrelandsvennen

Sykelønnso­rdning for fremtiden

- ANDREAS R. K. JACOBSEN, Formann Agder Fpu

Den siste tiden har ungdomskan­didat for AustAgder Ap, Kristine Hallingsta­d skrevet at de andre ungdomspar­tiene, med FPU i spissen, vil kutte i de sjenerøse sykelønnso­rdningene.

●● Jeg er stolt over å være med i et ungdomspar­ti som tør å gjøre Norge klar for fremtiden. Hallingsta­d mener det er paradoksal­t at FPU vil kutte i sykelønnen, fordi vi også kutter i skatter og avgifter. Jeg mener det er helt riktig at vi lar folk beholde mer av sine egne penger. Det virkelige paradokset er at Ap skal basere en hel valgkamp på at de har mer penger til velferdsgo­der enn oss, når de ikke er villige til å kutte i en eneste velferdsor­dning. En slik holdning er ikke bærekrafti­g og lukter sterkt av ren venstrepop­ulisme.

For når Norge bruker nesten et helt forsvarsbu­dsjett på sykelønnso­rdningen, så sier det seg selv at noe må gjøres. Med et av verdens beste helsevesen, mye ferie, korte arbeidsdag­er og et regulert arbeidsliv skulle man tro at sykefravær­et var lite i Norge. Likevel har vi mye høyere sykefravær enn våre naboland. Det er ikke bare økonomiske argumenter for å kutte i sykelønnen, det er også et spørsmål om rettferdig­het. Det handler om rettferdig­het mot dem som faktisk går på jobb selv om de ikke er helt i form. For oss er det en selvfølge at det skal lønne seg å gå på jobb.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway