Fædrelandsvennen

Jerv ydmyket i Bodø

- HENRIK GILL

Bodø/glimt ydmyket Jerv, og vant fullt fortjent. Hjemmelage­t stoppet ikke før det stod 4–0 på Aspmyra.

Jerv møtte et revansjely­stent Bodø/glimt-lag på Aspmyra, og tapte til slutt 4–0. Hjemmelage­t tok initiative­t i kampen fra første stund, og scoret allerede etter to og et halvt minutt ved Kristian Fardal Opseth. Jerv hadde en stor sjanse ved Erixon Danso, men det var Glimt som doblet ledelsen ved Trond Olsen fem minutter før pause.

Andreomgan­gen var mer jevnspilt, og begge lag skapte flere sjanser. Ulrik Berglann var nærmest for jerv, da han avsluttet like utenfor etter et godt forsøk på volley. Mot slutten måtte Jerv ta flere sjanser i jakten etter poeng, noe Glimt utnyttet. Hjemmelage­t scoret to mål helt mot slutten av kampen, noe som gjorde ydmykelsen komplett.

TIDLIG KALDDUSJ

Bodø/glimt gikk ut i hundre mot Jerv, og presset Sørlending­ene fra første stund. Etter to minutter måtte Øyvind Knutsen i aksjon da Fardal Opseth var på vei gjennom. Keeperen kom seg fint opp i situasjone­n, men måtte gi retur. Ballen havnet hos Trond Olsen, som skjøt like utenfor.

Like etterpå satt den imidlertid­ig for hjemmelage­t. Bodø/glimt fikk corner som Jerv fikk klarert i førsteomga­ng. Jose Angel Lode fikk headet ballen inn i feltet mot Fardal Opseth. Dårlig kommunikas­jon mellom Jerv-forsvaret og keeper gjorde at spissen stod helt umarkert, og kunne heade Glimt i ledelsen.

Jerv ble presset lave, men kom litt mer inn i kampen utover i førsteomga­ng. Etter 17 minutter kom Danso alene med Glimt-keeper Ricardo. Midtbanesp­illeren ble for- styrret og måtte skyte i steget, og avslutning­en havnet rett på keeper.

Etter halvtimen prøvde Danso seg igjen. Jervs nummer 10 driblet seg fint innover i banen, fyrte av med venstrebei­net. Skuddet hadde god retning, men gikk like over.

GLIMT DOBLET

Mot slutten av omgangen presset hjemmelage­t for en ny scoring. Først var Satnes svært nære på et hjørnespar­k, da han pirket ballen i stoplen.

Like etterpå doblet Trond Olsen hjemmelage­ts ledelse. Glimts kaptein dro seg innover fra høyrekante­n, og skjøt via et Jerv-bein. Knutsen fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å avverge skuddet.

Jerv hevet seg etter hvilen, da vi så en mer jevnspilt andreomgan­g. Glimt ønsket å trygge ledelsen, og tok færre sjanser for å kontroller­e inn seieren. Likevel produserte begge lag sjanser utover i andreomgan­gen.

Etter 56 minutter avsluttet Berglann på volley fra kort hold, men skuddet gikk uheldigvis for Jerv, på feil side av nettveggen.

Minuttet ettet var Glimt svært nære en 3–0 ledelse. Drage ble spilt gjennom, og curlet ballen i stolpen.

SCORET TO På TAMPEN

Etter 79 minutter punkterte Bodø/glimt kampen. Hjemmelage­t fikk hjørnespar­k, som ble slått mot Daniel Edvartsen på første stolpe. Han flikket ballen via Knutsen, og i mål. Dermed stod det 3–0 til Glimt.

Ydmykelsen ble komplett to minutter før slutt. Glimt spilte seg fint rundt på sin venstresid­e, og innlegget havnet hos en umarkert Kachi, som enkelt kunne sette ballen i det åpne målet.

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Jerv ble knust av Bodø/glimt søndag. Her jubler Glimts Kristian Fardal Opseth for 1–0-målet, mens Jervs Glenn Andersen skriker ut i frustrasjo­n. Jervs nummer 69 er Alexander Lind.
FOTO: NTB SCANPIX Jerv ble knust av Bodø/glimt søndag. Her jubler Glimts Kristian Fardal Opseth for 1–0-målet, mens Jervs Glenn Andersen skriker ut i frustrasjo­n. Jervs nummer 69 er Alexander Lind.