Fædrelandsvennen

Meldte seg ut av NAF i protest

NAF sier de har åpnet eget verksted i Kristiansa­nd etter ønske fra medlemmene. Noen er likevel så kritiske at de melder seg ut.

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

NAF sier de har åpnet eget verksted i Kristiansa­nd etter ønske fra medlemmene. Frits Nikolaisen er så kritisk at han har meldt seg ut.

– Det blir som å sette bukken til å passe havresekke­n. Jeg stoler ikke på at de klarer å skille rollene her, sier Frits Nikolaisen.

Han er en av flere Naf-medlemmer som er kritisk til at NAF nå skal reparere biler, samtidig som de blant annet hjelper medlemmer i tvistesake­r med andre verksteder.

Senterlede­r i Kristiansa­nd, Willy Pedersen, sier de har lyttet til medlemmene­s ønske om et eget verksted.

– De siste årene er det flere som har etterlyst en verkstedtj­eneste hos oss. Vi åpnet offisielt 6. juni, men hadde inne noen biler på verkstedet før det også. Vi har fått mange positive tilbakemel­dinger, sier Pedersen.

MELDER SEG UT

Da NAF slapp nyheten på sine Facebook-sider i mai, var det blandede reaksjoner i kommentarf­eltet.

– NAFS fanesak er at de skal være nøytrale og ikke part i en sak. Det er hovedgrunn­en til at mange fortsatt er medlem. Nå åpner de verksted for reparasjon, ikke bare for inspeksjon. Det naturlige blir jo at de ønsker flere kunder til verkstedet, sier Nikolaisen.

– Jeg tror mange kommer til å si opp medlemskap­et. Selv har jeg vært medlem i rundt 10 år, men nå er det slutt, legger han til.

– UHELDIG ROLLEBLAND­ING

Eivind Sandvik er også blant dem som har kastet seg inn i verkstedsd­ebatten. Han mener det blir et uheldig konkurrans­eforhold, ettersom NAF er en medlemsorg­anisasjon.

− Jeg ble veldig betenkt da jeg leste dette. Prinsipiel­t sett er det ille. Medlemmene skal jo ha en trygg forvisning om at dette er upartisk. Nå skal NAF konkurrere med andre verksteder. Det er en uheldig rollebland­ing, mener Sandvik.

EGEN KLAGENEMND

Kommunikas­jonssjef i NAF, Inger Elisabeth Sagedal, mener at de har sikret seg mot interessek­onflikter.

– Dette er en problemsti­lling vi selvfølgel­ig vi har sett på, men vi mener at vår rolle som interesseo­rganisasjo­n bare styrkes. Vi opprettet en klagenemnd dersom medlemmene skulle havne i en tvist med våre verksteder, sier Sagedal og fortsetter:

– Om vi skulle risikere å havne på feil side av bordet, er det ikke våre advokater som behandler disse sakene, sier kommunikas­jonssjefen.

– Kan du forstå at noen medlemmer kritiserer dere for verkstedor­dningen?

– Ja, for så vidt, men vi ser at dette er et tilbud flertallet ønsker. Vi var forberedt på at kritikken ville komme. Noe kommer av prinsipiel­le årsaker, mens noe kommer fordi NAF er blitt en konkurrent, sier Sagedal.

– Har dere mistet medlemmer etter nyheten om verkstedtj­enesten?

– Vi har hørt at noen få har valgt å melde seg ut av prinsipiel­le årsaker, som en protest. Det er ikke snakk om noe medlemsfal­l. Vi er ikke bekymret for det, sier Sagedal.

 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Senterlede­r Willy Pedersen ved NAF Kristiansa­nd i de helt nye lokalene i Kristiansa­nd.
FOTO: JACOB BUCHARD Senterlede­r Willy Pedersen ved NAF Kristiansa­nd i de helt nye lokalene i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway