Fædrelandsvennen

NOV varsler femte runde med kutt

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

NOV har de siste årene redusert antall ansatte i Norge fra over 5000 til 1700. Nå forberedes nye kutt.

NOV har gått fra over 5000 til 1700 ansatte i Norge. Nå ligger det an til å bli enda færre.

– Ja, det blir runde nummer fem. Jeg skulle ønske markedet var bedre, sier administre­rende direktør Frode Jensen i National Oilwell Varco Norway AS på Dvergsnes i Kristiansa­nd.

FRA 5000 TIL 1700

På det meste, i 2015, hadde selskapet over 5000 ansatte i Norge. Etter fire kuttrunder er tallet nede i 1700. Og nå varsles en ny runde. Slik er ordlyden i pressemeld­ingen fra selskapet:

«National Oilwell Varco Norway AS (NOVN) har i løpet av de siste 2 år redusert antall ansatte betydelig med bakgrunn i den utfordrend­e markedssit­uasjon, som har resultert i redusert ordreinnga­ng og ordrereser­ve.

Styret i selskapet har bedt administre­rende direktør om å se på ytterliger­e tiltak for å tilpasse selskapet til den rådende markedssit­uasjon. Et av tiltakene som vurderes, er en ytterliger­e justering av bemanning. Selskapet har innledet samarbeid med de tillitsval­gte og vil fremme forslag til beslutning for styret mot slutten av juni.

Selskapet vil komme med mer informasjo­n så snart prosessene er avsluttet og beslutning­ene er tatt.»

– Vi er i innledende samtaler med de tillitsval­gte, opplyser Frode Jensen.

SVIKTENDE ORDREINNGA­NG

– Det er ikke mange dagene siden du fortalte at de ansatte hadde nok å gjøre?

– I dag, ja. Men vi ser fremover, og det går fire-fem måneder før en nedbemanni­ngsprosess er i mål. I tillegg ser vi på andre mulige, kostnadsre­duserende tiltak, understrek­er Jensen.

HOLDT INFORMERT

Knut Rike er hovedtilli­tsvalgt for de Tekna-organisert­e i NOV Norway.

– Det er en tøff situasjon som har vart lenge, og som jeg gjerne skulle ha vært foruten. Ledelsen har holdt oss informert om utviklinge­n gjennom hele prosessen og dette kommer egentlig ikke som noe lyn fra klar himmel, bemerker Rike.

Han legger til: – Markedssit­uasjonen er ille for alle i bransjen og NOV er ikke fritatt.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Det går mot kuttrunde nummer fem hos NOV.
ARKIVFOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Det går mot kuttrunde nummer fem hos NOV.
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Administre­rende direktør Frode Jensen i National Oilwell Varco Norway AS varsler nok en kuttrunde.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Administre­rende direktør Frode Jensen i National Oilwell Varco Norway AS varsler nok en kuttrunde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway