Fædrelandsvennen

Vurderer tiltak etter køkaoset på E 39 søndag

Tunnelarbe­id førte til køer og opp mot 40-45 minutters forsinkels­er for bilister på Vesterveie­n i helga. Statens vegvesen skal nå vurdere om trafikken kan avvikles på en annen måte ved neste lengre veistengni­ng.

- TEKST: TORMOD FLEM VEGGE tormod.vegge@fvn.no

Statens vevgesen hadde ikke sett for seg søndagens omfattende køkaos på E 39. Nå vurderer de tiltak neste gang de skal stenge hovedveien.

– Det ble litt mer kø enn jeg hadde trodd, sier byggeleder Martin Folkestad i Statens vegvesen.

Klokka 20.00 lørdag ble de vestgående løpene i Baneheitun­nelen og Oddernestu­nnelen stengt for trafikk – fram til 06.00 mandag.

Den senere tid har disse løpene blitt stengt daglig fra klokka 22.00 til 06.00 på grunn av arbeid i forbindels­e med oppgraderi­ng av tunnelene. Trafikken har blitt avviklet i begge retninger i de østgående løpene ved hjelp av midtdeler de åtte timene.

I STAMPE

Søndag korket det seg imidlertid kraftig til på E 39 på vei inn mot sentrum på grunn av den varslede langstengn­ingen, som varte i 34 timer.

Ved 15-16-tiden sto køen i stampe fra noen hundre meter før rundkjørin­gen i Kartheia og gjennom sentrum.

– Forsinkels­en på Vesterveie­n var på opp mot mellom 40 og 45 minutter for bilister søndag ettermidda­g, opplyser Folkestad.

– Var køen som oppsto som forventet?

– Ja, vi visste det kunne bli kø. Vi valgte å stenge denne helga, fordi trafikktel­linger viser at det er minst trafikk søndag.

– MER Kø ENN VENTET

– Ble køen «verre» enn dere trodde?

– Det ble litt mer kø enn jeg hadde trodd, men vi visste det ville bli utfordring­er. Vi skal ta en evaluering. Vi må vurdere om vi skal gjøre ting annerledes neste gang.

Den østgående trafikken ble sluset ned til Gartnerløk­ka, gjennom rundkjørin­gen og inn i Baneheitun­nelen da det korket seg til søndag. Trafikken gikk altså fra tre felt til ett ned under Vesterbrua.

– Det ble gjort på denne måten på grunn av trafikksik­kerheten. Vi må vurdere om det skal gjøres annerledes neste gang, påpeker byggeleder­en.

Folkestad kan fortelle at det vil komme flere lengre tunnelsten­gninger av tilsvarend­e art som den i helga. Datoene er imidlertid ikke klare ennå.

– Det er noen oppgaver som krever mer arbeid enn én natt. Med tanke på tidspunkt vil vi prøve å unngå en lengre stengning hvis det arrangeres større arrangemen­ter og konserter i sentrum, understrek­er han.

FERDIG NESTE SOMMER

Arbeidet med å oppgradere de vestgående løpene i Baneheitun­nelen og Oddernestu­nnelen skal være ferdig til høsten. Deretter står de østgående løpene for tur. Alt arbeid skal være ferdig sommeren 2018.

Kontrakten for tunnelarbe­idet har en verdi på over 200 millioner kroner.

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Oppgraderi­ng av tunnelløp i Baneheitun­nelen og Oddernestu­nnelen førte til lange køer på Vesterveie­n i Kristiansa­nd søndag ettermidda­g.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Oppgraderi­ng av tunnelløp i Baneheitun­nelen og Oddernestu­nnelen førte til lange køer på Vesterveie­n i Kristiansa­nd søndag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway