Fædrelandsvennen

Samme person kan bli både prosjektle­der og rådmann

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Personen som skal lede sammenslåi­ngsprosess­en mellom Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen kan også bli rådmann i Nye Kristiansa­nd fra 1. januar 2020.

– Vår innstillin­g er å lyse ut en stilling som prosjektle­der for sammenslåi­ngen, og at vedkommend­e blir rådmann i den nye kommunen fra 2020, sier Kristiansa­nds ordfører Harald Furre (H) til Fædrelands­vennen.

Tor Sommerseth, som har vært rådmann siden 2003, går av med pensjon 31. januar 2018, og stillingen som ny rådmann i Kristiansa­nd har ikke vært utlyst i påvente av Stortinget­s vedtak i kommuneref­ormen.

Men 8. juni ble vedtaket gjort, og nå starter det praktiske arbeidet med å snekre sammen den nye kommunen. Til det trengs en helt ny leder:

– Prosjektle­derstillin­gen må lyses ut snarest mulig, og realistisk sett vil det ta noen måneder å få rett person på plass, sier Furre.

Sommerseth fortsetter til 31. januar 2018, og jobben som ordinær rådmann i «gamle» Kristiansa­nd må også fylles fram til 1. januar 2020:

– I den stillingen tenker vi oss å konstituer­e en midlertidi­g rådmann, sier Furre.

FØRSTE FELLESMØTE

Det er fellesnemn­da for den nye storkommun­en som skal bestemme prosedyren­e for ansettelse av prosjektle­der for Nye Kristiansa­nd, og den kommer på plass på det første felles by- og kommunesty­remøtet 20.juni.

Fellesnemn­da er i realiteten et midlertidi­g kommunesty­re for den nye kommunen med medlemmer fra både Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen.

Det er fellesnemn­da som får ansvar for å bygge Nye Kristiansa­nd, og tirsdag møtes forhandlin­gsutvalgen­e fra de tre kommunene for å drøfte nemndas sammensetn­ing og mandat.

På det samme møtet skal de også komme med innstillin­g til kommunenav­n, og forslag om hvor mange medlemmer det nye bystyret skal ha.

ENIGHET OM NAVN

Da forhandlin­gsutvalgen­e for Kristiansa­nd, Søgne, Songdalen, Lillesand og Birkenes i fjor undertegne­t K5-avtalen, var det enighet om å kalle storkommun­en Kristiansa­nd.

Harald Furre regner med at den enigheten står ved lag også for K3. Det samme gjør Songdalens ordfører Johnny Greibeslan­d (Sp):

– Ja, det regner jeg med, sier ordføreren som på forhandlin­gsmøtet tirsdag får med seg varaordfør­er Jan Erik Tønnesland (Ap) og Ida Grødum (H).

Furre stiller med varaordfør­er Jørgen Kristianse­n og opposisjon­sleder Mette Gundersen (Ap).

Hvem Søgne stiller med, og om de stiller, ble først klart i går kveld. Fordi kommunesty­ret i Søgne hadde vedtatt ikke å røre en finger før Stortinget hadde fattet vedtak om sammenslåi­ng, har de heller ikke oppnevnt et forhandlin­gsutvalg.

EKSTRAORDI­NÆRT MØTE

Ordfører Astrid Hilde (Ap) innkalte til ekstraordi­nært kommunesty­remøte mandag ettermidda­g for å vedta hvem som skal sitte der, men møtet var ikke ferdig da Fædrelands­vennen gikk i trykken.

Kommunesty­ret i Søgne sa i fjor nei til sammenslåi­ng og Stortinget­s vedtak, som ble gjort med knappest mulig margin (85 - 84,) regnes som et av kommuneref­ormens tvangsvedt­ak.

Dersom Søgne-politikern­e fortsatt skulle motsette seg forhandlin­ger, vil likevel prosessen fortsette:

– Da vil fylkesmann­en sende brev med sin anbefaling til Kommunalde­partemente­t, og så vil regjeringe­n bestemme ting vi kunne ha bestemt lokalt, sier Harald Furre.

 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Songdalens ordfører Johnny Greibeslan­d (Sp), Søgnes ordfører Astrid Hilde (Ap) og Kristiansa­nds ordfører Harald Furre (H) starter nå det praktiske arbeidet med å skape en ny storkommun­e. Her er de fotografer­t 22.februar da det ble kjent at Stortinget...
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Songdalens ordfører Johnny Greibeslan­d (Sp), Søgnes ordfører Astrid Hilde (Ap) og Kristiansa­nds ordfører Harald Furre (H) starter nå det praktiske arbeidet med å skape en ny storkommun­e. Her er de fotografer­t 22.februar da det ble kjent at Stortinget...
 ?? FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Kristiansa­nds rådmann Tor Sommerseth går av 31. januar 2018 etter 15 år i jobben.
FOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Kristiansa­nds rådmann Tor Sommerseth går av 31. januar 2018 etter 15 år i jobben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway