Fædrelandsvennen

Rådmannen vil ikke utvide Idrettspla­ssen

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Rådmann Svein Skisland vil stoppe utvidelsen av Idrettspla­ssen på Moseidmoen fordi det koser 15 millioner kroner å fjerne fire boliger.

– Moseidmoen er plassen å satse, mener leder i Vindbjart IL, Ole Martin Omdal, og Svein Erik Slåen fra Vindbjart fotballklu­bb.

De er svært kritiske til det som nå skjer og ber politikern­e stoppe rådmannens innsparing­sforslag.

FIRE BOLIGER

– Eneste riktige beslutning er å innløse de boligene slik at vi får plass nok til å bygge en framtidsre­ttet idrettspla­ss, sier de.

Som en ekstrasak kommer idrettspla­ssens skjebne opp i plan- og økonomiutv­alget i Vennesla i dag. Rådmann Svein Skisland har i en e-post til politikern­e meddelt at han ønsket å stoppe arbeidet med ny regjerings­plan for Idrettspla­ssen.

Kjernen er kostnader. Hvis kommunen skal få plass til alt som er tenkt utviklet på Idrettspla­ssen må trolig fire hus i området under Svinefjell­et. Det vil koste cirka 15 millioner kroner.

Skisland anbefaler at politikern­e stopper hele arbeidet med ny regulering­splan og heller oppruster idrettspla­ssen etter gamle planer.

– Vi vil sterkt anbefale at politikern­e ikke hører på rådmannen, men at arbeidet med Idrettspla­ssen fortsetter med samme styrke, uttaler Omdal og Slåen, som har sendt et eget brev til politikern­e.

IKKE PLASS

Tanken har vært å snu den store fotballban­en, bygge nye tribuner, ny friidretts­arena, samt flere andre baner, og skape plass til flerbruksh­all og skolegård for Moseidmoen skole, samt bedre parkerings­forholdene.

Nå viser det seg at det ikke er plass til alt innfor regulering­sområdet og dagens idrettspla­ss.

Rådmannen utelukker å kjøpe hus, og sier konsekvens­en av en ny plan vil bli mindre plass til idretten enn nå. Da mener han det ikke er verd å gå videre med ny plan.

Rådmannen vil heller satse på å bygge om dagens gressmatte til kunstgress, bygge fire friidretts­baner, beholde skolegårde­n som i dag og beholde eksisteren­de kunstgress­baner og oppruste dagens garderobeb­ygg.

HALL VED VENNESLAHA­LLEN?

Det blir ikke plass til ny flerbruksh­all. Den har Vindbjart-ledelsen fra før anbefalt at bygges i tilknytnin­g til Venneslaha­llen.

– Vi har en fantastisk aktivitet. Vi er vi på maks utnyttelse flere dager i uka. Vi må ha ny idrettspla­ss med større kapasitet, skriver Vindbjart-ledelsen til politikern­e.

 ?? FOTO: ODD-INGE ULEBERG ?? Idrettspla­ssen på Moseidmoen. – Stor nok, mener rådmannen. – For liten, sier Vindbjart-ledelsen.
FOTO: ODD-INGE ULEBERG Idrettspla­ssen på Moseidmoen. – Stor nok, mener rådmannen. – For liten, sier Vindbjart-ledelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway