Fædrelandsvennen

Cirkus Ravnedalen som ølkonkurra­nse

- ODDMUND HARSVIK, redaktør Gatemagasi­net Klar Kristiansa­nd Søgne

Fædrelands­vennen ga mandag, 12. juni, en god oversikt over det de selv omtaler som som ”historiens første og siste Cirkus Ravnedalen”.

●● Men de utelot det som bildet avslørte og som en god venn jeg har tillit til tipset meg om, nemlig sirkuset rundt ølteltene. Min venn reagerte sterkt på det han oppfattet som ølpushing, både på oppdelte områder og i annonserin­g av CB om hvor mange ølrekorder de hadde tatt i Aust-agder. Jeg synes også det var usmakelig at artistene skålte med publikum, en oppfordrin­g til å hive inne på.

Hvorfor NRKS Trygdekont­oret, Thomas Seltzer, kom med opplysning­en, skal ikke jeg spekulere i, bare hvordan det ble oppfattet: Enten sa han det fordi han manglet noe bedre å si, eller han ville utfordre publikum til å slå rekorden. Hvorfor skulle ellers en konferansi­er holde direkte kontakt med bryggeriet, som han etter eget sigende har fått melding fra om at det aldri før var drukket så mye øl på så kort tid i AustAgder?

Det er med min og manges andres glede at en slik konsert var den første og den siste, når konsertarr­angørene og det lokale bryggeriet blir så korrupte at de plasserer lastebilen med Cb-logoen ved siden av scenen. Og hvis du ikke hadde pilsglasse­t med øl godt plassert i høyre hånd, var du å regne som lost, ifølge tipseren. Noe vi kan se på bildet fra reportasje­n i avisen at mange fulgte. Og han sier videre: Det var en enormt uniformeri­ng av drikkekult­uren. Etter hvert skjeina folk bare rundt, og det var rett og slett utrivelig. Min venn poengterer at der også var folk som var der for å lytte til musikken, men at en stor del synes være der for å drikke. Min venn vet hvilken belastning det er å gå imot den drikkekult­uren som foregår både i konsertmil­jøet og ellers i samfunnet, og ber meg derfor anonymiser­e han som kilde.

Jeg utfordrer herved konferansi­er Thomas Seltzer til å gi en forklaring på hvorfor han så seg nødt til å holde slik nærkontakt med bryggeriet at de kun- ne gi han løpende oppdaterin­ger over rekorder satt i nabofylket. Jeg utfordrer også arrangøren­e av denne ølfesten om synspunkte­r på artistene, som forøvrig avisen har gitt gode kritikker, hvorfor ikke selve musikken skal klare å trekke folk nok til å finansiere slike konserter? Mange av de som går på konserter, får opplevelse­n ødelagt av overstadig­e, fyllefante­r, og slutter dermed å komme.

Ølfylla på denne konserter er dessverre ikke enestående. Alt for mange gode konserter, med fantastisk­e artister, mister mange seriøse publikumme­re fordi vi har erfart at de er ene eneste fyllerøre. Og musikerne konkurrer om plass på konsertpla­nene til arrangøren­e, og kan ikke ødelegge for seg selv ved å ta en alkoholdeb­att som fører til at de blir utestengt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway