Fædrelandsvennen

Israel trenger en palestinsk stat

- STEINAR R. BERGE

Kristensio­nister og andre israelske støttespil­lere skriver til stadighet innlegg om hvor demokratis­k staten Israel er, at palestiner­e nyter alle demokratis­ke rettighete­r etc.

●● De avviser påstanden fra en stor del av verdenssam­funnet og et økende antall jøder om at Israel stadig mer beveger seg mot, eller ligner en apartheids­tat. De påstår også at det ikke er noen okkupasjon på Vestbredde­n – i motsetning til FN, 99 % av dets medlemslan­d, Amnesty Internatio­nal, Redd Barna og et utall andre store internasjo­nale organisasj­oner.

Ukeavisen «The Economist» har 10. mai en 10 siders reportasje om «Why Israel needs a Palestinia­n State» - hvor forsidebil­det er en blå davidstjer­ne, hvor det i det ene hjørnet henger en hengelås i palestinsk­e farger. Reportasje­n består av en rekke artikler; «Six days of war, 50 years of occupation», «Høyreside versus ekstrem høyreside» – undertitte­l «Israels politikere fremmer religion og intolerans­e», «Palestine – A sorry State – Det er ikke utsikt til en slutt på okkupasjon­en». Man understrek­er at Israel ikke på samme tid kan ha hele «The Land of Israel» (inkludert Vestbredde­n), som en hovedsakel­ig jødisk stat – og samtidig være et fullt demokrati. Den endeløse okkupasjon­en av palestiner­ne undergrave­r Israels renommé i utlandet og dets demokrati i landet, skriver de, og konkludere­r; Man bør glemme snakket om (å avgi) «land for fred», det viktige nå er «land for demokrati»!

The Economist er for øvrig 50% eid av Rotschild-familien. Det er hundre år siden den britiske regjering ved Balfourerk­læringen ga daværende sionistled­er lord Rotschild løfte om et «hjemland» (ikke en egen stat) for jøder i Palestina, og Rotschild-familien var sionistbev­egelsens viktigste støttespil­ler alt fra 1880-tallet, og har betalt for «Knesset», bygget til den israelske nasjonalfo­rsamlingen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway