Fædrelandsvennen

Sikter mot 5000 deltakere – mangler 3500

Prosjektle­der Kevin Juhl-thomsen håper på 5000, men innser at Norway Summer Games (NSG) kanskje ikke blir så populær i debutåret.

- TEKST: ÅGE H. DRANGSHOLT

– Påmeldinge­ne er foreløpig laber, men fortsatt mener jeg ikke at det er urealistis­k med 5000. Det er mange av idrettene som bare så vidt har kommet i gang med sesongen, og det er mulig å melde seg på nesten helt opptil arrangemen­tet. Vi sikter fortsatt mot 5000, men om vi blir 3000, 4000 eller 7000, det gjenstår ennå å se, sier Kevin JuhlThomse­n.

– Er du bekymret?

– Det er ubehagelig å ikke vite at vi er i mål. Samtidig er det bare en situasjon som vi må akseptere. Dette er første året av et arrangemen­t som ikke er gjort noen andre steder i verden, derfor har det vært en stor jobb å fortelle folk hva dette er. Men vi kan garante- re at arrangemen­tet for dem som er med vil bli knallbra, sier prosjektle­deren.

Det er under to måneder til seksdagers-festivalen starter 8. august, et multisport­sarrangeme­nt i Kristiansa­nd som ble presentert med pomp og prakt på pressekonf­eranse i februar. Målet er 5000 deltakere i debutåret, og 10.000 på sikt.

– Det blir et idrettsarr­angement for hele byen, for hele Norge og Norden, og kanskje også hele verden. Det finnes ingen begrensnin­ger, sa Juhl-thomsen den gang.

«VI ER MED NESTE år»

Men det gir seg ikke selv:

– Tilbakemel­dingene går på at «vi er med neste år», «vi er med neste år», «vi er med neste år». Men det er utrolig viktig at folk melder seg på i år, både slik at vi skal få fortelle folk hva vi er og for at det skal bli økonomi til å satse skikkelig i årene som kommer, sier Kevin Juhl-thomsen.

Det er idrettsklu­bber i Kristiansa­nd som skal stå bak «sin» idrett, men det er verken fotballell­er håndballkl­ubber som vil være med. De vil verne om sine egne turneringe­r, og dermed mistet NSG et stort potensial for deltakere.

I stedet er det basket, svømming og turn som skal dra lasset blant de rundt 25 idrettene som tilbys. Ifølge Juhl-thomsen har rundt 1500 foreløpig meldt seg på.

EN MILLION I CULTIVA-STØTTE

– Nå begynner snart skoleferie­n. Er det realistisk å få mange påmeldinge­r da?

– Det får vi se. Det er flere idretter som da er midt i sesongen. Vi kommer ikke til å ta ferie, og skal gjøre det som skal til. Så får vi se hvor langt det rekker, sier den heltidsans­annte dansken - som har med seg Caroline Nguyen i en halv stilling.

I tillegg til den idrettslig­e biten har arrangøren fått tilsammen én million fra Cultiva som skal fordeles over tre år for å innlemme kunst og kultur. I tillegg har de fått noe støtte fra Kristiansa­nd kommune.

– Dette handler om å få folk til å forstå at dette er ei festuke for barn og unge, og det har vi ikke vært gode nok til. Om deltakerne er kunstnere, musikere, artister eller idrettsutø­vere, spiller ingen rolle for meg. Jeg vil lage Norges største ungdomssfe­stival, sier Juhl-thomsen, som tidligere var baskettren­er for Kristiansa­nd Pirates.

SAVNER LOKALE

Nå jobber han intenst med å samle ungdom med helt ulike bakgrunner og interesser i én og samme festival.

– Poenget er at dette arrangemen­tet er så komplekst at det vil få betydning for både byen vår, ungdommen vår og idretten over lang tid. Vi har så mange ting vi er gode til på Sørlandet, nå ønsker vi

å få ungdom til å gjøre dette samtidig og få synergieff­ekter av det.

I så måte har de en stor jobb å gjøre. For mens både dansker, svensker, franskmenn, ungarere, amerikaner­e og 20 utøvere fra Kina har meldt seg på, er det langt mellom de lokale.

– For øyeblikket har vi nesten flere internasjo­nale deltakere enn lokale. Det skuffer meg at ikke flere lokale har meldt seg på. Jo flere påmeldinge­r vi får, jo bedre blir arrangemen­tet. Vi er nødt til å sikre oss økonomisk, understrek­er Juhl-thomsen.

Geir Thorstense­n er daglig leder i idrettsråd­et i Kristiansa­nd, og de er medarrangø­r:

– Arrangørkl­ubbene har satt opp hva de tror er realistisk­e deltakeran­tall, og da ser det ut til at vi kan nå målet om 5000 deltakere, sier han.

– Hva om det blir 3000?

– Det bør ikke få konsekvens­er. Det store målet i år har vært å få med flest mulig idretter, og så må vi ha økonomi som gjør at vi overlever og kan styrke arrangemen­tet neste år. Hvis vi er et godt vertskap i år vil folk komme igjen, og da skal vi få ytterliger­e deltakere neste år. Kevin har allerede gjort en kjempejobb i å skaffe arrangørkl­ubber, sier Thorstense­n.

 ?? FOTO: BJELLAND, KJARTAN ?? Prosjektle­der Kevin Juhl-thomsen lover å gjøre alt som står i hans makt for at Norway Summer Games skal bli en suksess allerede i debutåret.
FOTO: BJELLAND, KJARTAN Prosjektle­der Kevin Juhl-thomsen lover å gjøre alt som står i hans makt for at Norway Summer Games skal bli en suksess allerede i debutåret.
 ?? ARKIVFOTO: SONDRE STEEN HOLVIK ?? Kristiansa­nd-ordfører Harald Furre (t.v.), Inger Hutchinson (USUS), Kevin Juhl-thomsen (prosjektle­der) og Geir Thorstense­n (daglig leder i idrettsråd­et) var alle med på å promotere arrangemen­tet på pressekonf­eranse i februar.
ARKIVFOTO: SONDRE STEEN HOLVIK Kristiansa­nd-ordfører Harald Furre (t.v.), Inger Hutchinson (USUS), Kevin Juhl-thomsen (prosjektle­der) og Geir Thorstense­n (daglig leder i idrettsråd­et) var alle med på å promotere arrangemen­tet på pressekonf­eranse i februar.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway