Fædrelandsvennen

Fløy vant toppkamp

- PREBEN JENSEN, for Fløy

Etter 2-1-seieren borte mot Pors, topper Fløy fortsatt tabellen.

Etter forrige ukes 6-0-seier mot Sola hadde Mattias og hans menn god tid til å legge en slagplan mot Tommy Svindal Larsen sitt opprykksti­ppede Pors. Et lag som i likhet med Fløy satser hardt på opprykk til 2. divisjon.

Kampen startet jevnt med flere sjanser til begge lag, uten at noen av dem klarte å omsette sjansene til mål. Pors hadde en avslutning som smelte i tverrligge­r blant annet. Men så etter en halvtime fikk scoringskå­te Dardan hull på byllen og gjorde sitt tiende mål for sesongen. Scoringen kom etter et smart løp hvor han luktet ballen på bakerste, og stupheadet ballen i nota. Pors-tilhengere på tribunen mente det var noe urettferdi­g og mot spillets gang. Ti minutter etter scoringen kom Ask Mikkelsen alene gjennom med keeper, men satte ballen like til side for mål.

Andreomgan­gen startet med et stort Pors-press mot Fløy-målet, hvor de skapte flere store sjanser. Men keeper Samuel og stopperne fikk klarert unna og Fløy klarte etter hvert å ri av presset. Ask Mikkelsen ble så byttet ut for Hallandvik, som kom inn og ga jernet på topp. Etter bare et par minutter på banen var han og Dahlum alene to mot en mot Pors-målet, hvor Hallandvik avsluttet uten å få klem i kula og ballen gikk til utspark.

Med 25 minutter igjen å spille fikk Pors utligninge­n de jaget etter. Sebastian Fredriksen scoret etter at Pors kom til innlegg som ble slått mel- lom keeper og forsvar. Mattias og Nikola tok så grep og satte inn Tveit for Vo og flyttet Hallandvik ned sentralt på midten. Kampen gikk over i en stillingsk­rig helt fram til midtstoppe­r og gladiator Naglestad sendte Fløy i ledelsen igjen etter 75 spilte minutter. Heggi la inn fra kanten av 16-meteren og traff Naglestad som kunne smelle ballen i mål fra fem meter. 2-1 Fløy!

Pors kjempet videre og jaget utligning på ny. De kom til flere sjanser med å lempe ballen opp, men scoret ikke. Med fem minutter igjen ble Wichne byttet ut for Johansen, og Fløy sto bra imot Pors-jaget. Rett før slutt ble Dahlum klippet ned på 20 meter og ble liggende. Han ble båret av banen og ble byttet ut med Laudal. Påfølgende frispark gikk rett i muren og ble klarert unna. Det gikk mot overtid og Pors sendte nesten alle menn i angrep. Fløy kontret så med Hallandvik som smelte en avslutning i stangen.

Det hele endte 2-1 til Fløy, som vant toppkampen og befesterts­in posisjon på toppen av tabellen. Mange slitne Fløyspille­re etter kampslutt vitnet om en sterk krigeseier som kostet krefter, men som smakte uhyre godt. Med dagens seier er det hele ni poeng mellom lagene som ved sesongstar­t ble tippet å kjempe om opprykk.

Lørdagens Fløy 11’er:

Dirscher – Skagestad, Naglestad, Norheim, Harris – Vo, Andersen, Dahlum – Dreshaj, Ask Mikkelsen, Wichne. Innbyttere: Markussen, Laudal, Johansen, Hallandvik, Tveit og Sigurdsen.

?? ARKIVFOTO: FÆDRELANDS­VENNEN ?? Etter lørdagens seier leder Fløy fortsatt sin avdeling i 3. divisjon med god margin til Start 2. Fra venstre: Henrik André Dahlum, Magnus Ask Mikkelsen, John Olav Norheim, Mattias Andersson (trener), Dardan Dreshaj, Samuel Dirscher og Magnus Hallandvik.
ARKIVFOTO: FÆDRELANDS­VENNEN Etter lørdagens seier leder Fløy fortsatt sin avdeling i 3. divisjon med god margin til Start 2. Fra venstre: Henrik André Dahlum, Magnus Ask Mikkelsen, John Olav Norheim, Mattias Andersson (trener), Dardan Dreshaj, Samuel Dirscher og Magnus Hallandvik.