Fædrelandsvennen

Kinoen leverer millionutb­ytte til eierne

- KJETIL REITE

Nye strømmetje­nester tar ikke knekken på kinoen. Rekordbesø­k fører til at Kristiansa­nd kommune kan ta et utbytte på over fem millioner.

– Besøket på kinoen har holdt seg stabilt siden åttitallet. I denne perioden har det vært stadig nye tilbud, men kinofilmen holder like- vel stand. Vi ser også at de som ser mye film på strømmetje­nester også går mest på kino, sier Petter Benestad, styreleder for Kino Sør.

Kino Sør består av kinoene i Kristiansa­nd, Arendal og Farsund. I fjor økte inntektene fra billetter og kiosk fra 62 til 68 millioner. Overskudd etter skatt ble på 7,7 millioner.

Filmer som Pyromanen og Kongens Nei har vært viktige bidragsyte­re til resultatet.

På landsbasis var 2016 det beste kinoåret siden 1983.

Kristiansa­nd kommune eier 51 prosent av aksjene i Kino Sør. Siden kinoen i Arendal er en del av Kino Sør, havner altså kinoinntek­ter i Arendal til slutt i bykassa i Kristiansa­nd. Omtrent 20 prosent av inntektene til Kino Sør, rundt 13 millioner i 2016, kommer fra Arendal.

– Dette er et resultat av at Arendal kommune valgte å selge ut sin kino, så det var et ønske fra dem. Men så er det jo kinopublik­umet i Kristiansa­nd som i all hovedsak bidrar til det positive resultatet, sier Renate Hægeland, styreleder i Kristiansa­nd Kino Holding som er heleid av Kristiansa­nd kommune.

Kommunalut­valget i Kristiansa­nd kommer trolig til å vedta et utbytte fra kinoen på 5,5 millioner.

 ?? FOTO: ARKIV ?? Kinodirekt­ør ved Kristiansa­nd Kino, Kim Skarning Andersen opplevde godt besøk i 2016.
FOTO: ARKIV Kinodirekt­ør ved Kristiansa­nd Kino, Kim Skarning Andersen opplevde godt besøk i 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway