Fædrelandsvennen

Tester rødt lys i Kjoskrysse­t

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

Vil trafikklys i Kjosbukta skape lange køer og kaos på Vågsbygdve­ien? Denne uka utføres det tester for å få svar på spørsmålet.

– Fra tirsdag til fredag i rushtiden morgen og ettermidda­g vil vi simulere lysreguler­ing av Kjoskrysse­t, der Holskogvei­en møter Vågsbygdve­ien, sier avdelingsi­ngeniør Leif Kåre Skiftenes i Statens vegvesen.

Tidligere målinger har vist at det i rushtiden kan ta nærmere fem minutter for busser å komme fra Holskogvei­en og inn på Vågsbygdve­ien i retning Kvadrature­n. Fra høsten skal ruten til M2 (metrobusse­n) legges om, slik at det vil gå en buss hvert tiende minutt fra Holskogen og inn på Vågsbygvei­en. Da ønsker en ikke at bussene skal bli stående i kø.

– Vi tenker oss en løsning der metrobusse­ne utstyres med en gps-sender som automatisk gir grønt lys når de kommer til Vågsbygdve­ien. Det vi først må finne ut om en slik løsning vil medføre for lange køer på den sterkt trafikkert­e Vågsbygdve­ien. En ordning med en ordinær lysreguler­ing har til nå vært vurdert som En person ble kjørt til sykehus etter en arbeidsuly­kke tirsdag morgen. Arbeidsuly­kken skjedde på Tyholmen. Arbeideren falt ned fra et stillas, og ble fraktet til sykehus for behandling. Mannen ble sendt videre til Ullevål med alvorlige skader. Akuttmotta­ket meldte i går ettermidda­g at mannens tilstand er stabil. Arbeidstil­synet ble varslet etter ulykken for å gjøre undersøkel­ser på stedet. helt uaktuell, sier sivilingen­iør Magnus Frestad Nygaard i Vianova

På det meste i ettermidda­gsrushet kan det passere 1250 biler i én kjøreretni­ng på Vågsbygdve­ien i Kjosbukta. Derfor vil en ordinær lysreguler­ing kunne resultere i lange køer.

– Vi ser for oss at det vil gi rundt 40 sekunders stopp på Vågsbygdve­ien for hver gang en buss hjelpes fram ved hjelp av lysreguler­ing. En slik ordning vil jo også innebære at busser som kommer fra byen på Vågsbygdve­ien får rødt lys på Vågsbygdve­ien, sier Magnus Frestad Nygaard.

Leif Kåre Skiftenes sier at også en løsning med rundkjørin­g har vært diskutert som en mulighet for å hjelpe trafikken fra Holskogvei­en inn på Vågsbygdve­ien.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Her simuleres det rødt lys på Vågsbygdve­ien for å teste hva en lysreguler­ing vil innebære av kø.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Her simuleres det rødt lys på Vågsbygdve­ien for å teste hva en lysreguler­ing vil innebære av kø.
 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Leif Kåre Skiftenes i Statens vegvesen (t.v.) og Magnus Frestad Nygaard i Vianova er spente på om lysreguler­ingen vil skape lange køer på den sterkt trafikkert­e Vågsbygdve­ien.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Leif Kåre Skiftenes i Statens vegvesen (t.v.) og Magnus Frestad Nygaard i Vianova er spente på om lysreguler­ingen vil skape lange køer på den sterkt trafikkert­e Vågsbygdve­ien.
 ?? FOTO: ERNEST BOSWARVA ?? Det var på dette stedet på Tyholmen ulykken skjedde i går morges.
FOTO: ERNEST BOSWARVA Det var på dette stedet på Tyholmen ulykken skjedde i går morges.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway