Fædrelandsvennen

Drøftet åtte sentrumste­maer – noe ble avklart

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Åtte viktige spørsmål om Vennesla sentrum var oppe i Vennesla formannska­p tirsdag. Høyre og Frp hadde klare svar. Ap, KRF og Sp vil vente med å konkludere.

– Nå er vi inne i noe av det viktigste i Vennesla for mange tiår framover. Vi skal ta valg som er avgjørende for fremtiden, sa Frps Alexander Etsy Jensen.

– Enig sa Torhild Bransdal – før hun sa at KRF ikke er rede til å konkludere.

I de fleste stridssake­ne vil KRF og det andre store partiet, Ap, vente til etter høringsrun­den som nå kommer, med å konkludere.

Men noe var alle enige om allerede:

▪ Park hos Eivindson: Alle beklager at den ble foreslått på Eivindsons eiendom uten at familien var orientert. Politikern­e sier enstemmig nei til det og signaliser­er ny park ved Herredshus­et og elva.

▪ Auravegen som miljøgate: Flott at planene om 14 meter bred bussgate glemmes, mente alle. Mens Høyre og Frp er klar på at busser ikke skal inn i området ved skolene, men heller få snuplass ved kirka, mener Sp, Ap og KRF at noen busser nok må inn Auravegen også i fremtiden.

▪ Vardeheia: Den store uenighetss­aken tirsdag. Høyre og Frp vil si nei til forretning­sbygg nord for Sentrumsve­gen og verne småhusbeby­ggelsen der. Krfs Raymond Bærø sier han er enig, men KRF og Ap og Sp er negative til vern, eller vil vite mer. Derfor ble partiene foreløpig enige om å utrede spørsmålet.

I dette området planlegger Solbakken Vennesla AS et større leilighets­bygg med en større butikk til Coop. Styremedle­m Arne Hodnemyr vil ikke kommentere saken foreløpig.

▪ Høyder: Svendsen-gruppen har ønsket åtte etasjer på sitt kjøpesente­r. Rådmannen sier at sentrum fortsatt skal ha tre etasjer, pluss tilbaketru­k- ket fjerde etasje. Men kjøpesente­ret kan få seks etasjer. Og hvis det blir noe av Coop-bygget kan det få fem etasjer. Høyre og Frp er enig i disse høydene, mens Ap og KRF mener det er for tidlig å mene noe.

▪ Butikker i første etasje: Høyre og Frp vil lytte til Vennesla næringsfor­ening og forlate kravet om næring i første etasje i alle nybygg i sentrum. De mener kravet kun må gjelde i gågata og rett rundt den.

Sp, Ap og KRF går med på at spørsmålet jobbes videre med.

▪ Stenge Torsbyvege­n: Alle partier er enige om at det kan være en god idé som det kan jobbes videre med og at området opparbeide­s «park-liknende», som Sps Eivind Drivenes sa.

▪ Revia: Alle partier er enige om at Revia og knotten der nord for Trekanten senter innlemmes som en del av et fremtidig sentrum.

▪ Rundkjørin­g: Alle partier er enige om å utrede ny rundkjørin­g inn til sentrum, og at billigste løsning velges. Planen om ei stor 50-meters rundkjørin­g med planfrie sykkelstie­r under, til titalls millioner, glemmes. Nå legges det opp til rundkjørin­g der dagens kryss ved Trekanten er og et nytt Tkryss inn til Vardehei litt lenger nord.

 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ?? Her planlegger Solbakken Vennesla AS (BRG, Forbrukers­amvirket og Tom Magnussen) et større forretning­sbygg. Nå vil politikern­e utrede å beholde området med småhusbeby­ggelse.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG Her planlegger Solbakken Vennesla AS (BRG, Forbrukers­amvirket og Tom Magnussen) et større forretning­sbygg. Nå vil politikern­e utrede å beholde området med småhusbeby­ggelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway