Fædrelandsvennen

– Virkelig enstemmig

- TONE SANDBERG

– Det var en enstemmig jury som valgte vinneren, og den var virkelig enstemmig. Det ble ingen diskusjon der noen måtte overbevise­s for å følge flertallet. Alle hadde valgt seg ut dette prosjektet.

Det røpte arkitekt og jurymedlem Jan Støring da vinneren ble offentligg­jort.

Juryen mener «Navet» fremhever de kvaliteter museet etterspør, samtidig som bygget innretter seg på tomten på en helt spesiell god måte. Det tilpasser seg Lasaretthø­yden, Kommandant­boligen og naturmiljø­et rundt Salamander­dammen, og henvender seg på en likeverdig måte til Nodeviga og Odder- øyveien.

Juryen understrek­er at prosjektet har en velfungere­nde museumspla­n med den vakre båthallen som museets hovedrom og omdreining­spunkt. I tillegg vektlegger de «et robust konsept som kan tåle endringer fram mot en realiserin­g».

I tillegg til arkitekt Siv Helene Stangeland, består teamet fra Helen & Hard av arkitekten­e Reinhard Kropf, Randi Augenstein, Kjersti Monsen, Eivor Vik, Mariana Calvete, Troels Broch og Marie Louise Ditlev Eriksen. Dessuten deltar landskapsa­rkitekt Imke Wojanowski fra Brandsberg – Dahls arkitektko­ntor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway