Fædrelandsvennen

Får ikke ta med seg noen spillere til Arendal

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Mattias Andersson sier han er vanvittig takknemlig overfor Fløy.

– Jeg er kjempetrøt­t. Jeg satt oppe i hele natt. Jeg har ikke mye tid.

Det sier Mattias Andersson til Fædrelands­vennen. Det er tirsdag formiddag, og svensken tar seg tid til en prat før han skal kjøre inn til sin nye hjemmebane, for å gjøre unna alt det formelle som bekrefter hans nye jobb som trener i Arendal Fotball.

Natten før har han brukt på å se igjen flere av Arendals kamper denne sesongen. Han har noen få dager før han skal i ilden i første kamp.

Det er litt over ett år siden Andersson kom til Fløy. Det endte med nedrykk i fjor, før han har bygd opp laget til å bli en soleklar favoritt til opprykk i år.

– KORT PROSESS

Men det blir i så fall uten han. Tirsdag leder svensken sin første økt for klubben som mandag bekreftet at Knut Tørum var ferdig, etter tre år som trener.

– Det var ikke lenge siden jeg hørte om interessen første gang. Ting har gått veldig fort, sier Andersson.

– Når fikk du høre om interessen første gang?

– Jeg vil ikke si akkurat når, men det har vært en veldig kort prosess.

Han bekrefter at det var andre klubber som var interesser­te.

– Men det er ingen som har vært konkret. Det var Arendal som var først. Så har jeg sagt at det kun er Start, Jerv og Arendal som er aktuelt om det ikke ble Fløy, sier Andersson, der han sitter på terrassen utenfor sitt nye hus.

Han sier Fløy har betydd mye for ham personlig. Han har alltid vært åpen om at han har hatt ambisjoner om å trene lag i større ligaer. Det får han lov til nå. Men Fløy vil alltid ha en spesiell plass i hjertet til Mattias Andersson.

– Jeg takket spillerne i går, og sa at «grunnen til jeg ser ut som en bra trener, er dere». De har vært vanvittig lojale, og jeg har ikke løpt én meter. Det er mange der som kommer til å få sjansen. Jeg er bare vanvittig takknemlig, sier Andersson.

Men han kommer ikke til å ta med seg noen av sine gamle elever østover.

– Ingen i Fløy kommer til Arendal Fotball i 2017. Det skjer ikke.

Andersson vil ikke si om det er på grunn av en avtale mellom klubbene. Det bekrefter dog sportslig Bård Georg Karlsen i Fløy.

– I avtale med Arendal er både spillerne og trenerteam­et fredet, slik at de ikke kan melde overgang. Det gjelder ut denne sesongen. Vi har et klokkeklar­t mål om å rykke opp, og da er vi ikke interesser­t i å miste våre beste spillere, sier Karlsen til Fædrelands­vennen.

– VELDIG RYDDIG PROSESS

Han bekrefter TV 2s opplysning­er fra mandag kveld, om at Fløy får et sekssifret beløp i kompensasj­on for å la Andersson gå. Den tidligere Godset- og Odd-spilleren hadde en klausul i kontrakten, som sa at han kunne gå til en klubb på de to øverste nivåene i Norge.

Karlsen kan heller ikke si nøyaktig når de fikk første henvendels­e fra Arendal, annet enn at det var «veldig nylig».

– Vi har opplevd både Arendal og Mattias som veldig ryddige i denne prosessen. Vi har vært forberedt på at Fløy bare var et stoppested på veien for Mattias, sier Karlsen.

For Andersson venter nå tøffe oppgjør mot Bodø/glimt, Sandnes Ulf og Start. Kravet for høstsesong­en er flere poeng enn det Tørum klarte på de første 12 kampene i 1. divisjon.

– Fotballen er en tøff bransje, det har jeg opplevd selv mange ganger, er det Andersson vil si om Tørums avgang.

– Jeg får en tøff start. Men jeg har hatt så mange opplevelse­r i fotball, at jeg blir ikke stresset av dette. Dette er bare gøy, og noe jeg er glad for å få oppleve, sier Andersson.

 ?? FOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Mattias Andersson satte seg i bilen tirsdag, med retning Arendal og sin nye klubb.
FOTO: STEFFEN STENERSEN Mattias Andersson satte seg i bilen tirsdag, med retning Arendal og sin nye klubb.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway