Fædrelandsvennen

Nå gjør hun comeback

Sju år etter at Katrine Lunde og Kristine Lunde-borgersen hadde vært et radarpar på banen i en årrekke, gjenforene­s søstrene i Vipers.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Kristine Lunde Borgersen

– Det er klart det trigger ekstra å spille sammen med Katrine, og at vi igjen får mulighet til å spille sammen i Champions League. Vi har snakket om det før, men har lagt det fra oss igjen. Det er veldig moro at denne sjansen nå dukket opp, sier Kristine LundeBorge­rsen.

To år etter at hun la hennes fantastisk­e karriere på hylla – etter blant annet å ha vunnet både EM, VM, OL og Champions League – og sju år etter at søstrene forrige gang spilte sammen på et klubblag, danske Viborg, blir de igjen lagvenninn­er.

– DET HAR VÆRT EN DRØM

Det er korsbåndsk­aden til playmaker Marta Tomac som har gjort den overrasken­de løsningen mulig – og åpnet for en gammel drøm.

– Det har vært en drøm å få spille sammen med Kristine i Vipers igjen. Vi er bestevenni­nner, og i tillegg kjenner jeg henne veldig godt som forsvarssp­iller, og vet at hun forlanger mye av medspiller­ne og seg selv. Jeg er veldig glad for å få være med på det Vipers er i ferd med å bygge opp, og at Kristine også skal spille, setter en ekstra spiss på det hele, sier supermålva­kten Katrine Lunde – på telefon fra landslagss­amling i Portugal.

Ved siden av å være assistentt­rener for Vipers, som LundeBorge­rsen nå skal fortsette i en spillende rolle, har hun de siste to årene spilt litt håndball sammen med tidligere lagvenninn­er i Vipers. I tillegg fødte hun i fjor sommer sitt barn nummer tre, Mariella, og som trebarnsmo­r vet hun at veien tilbake på Champions Le- ague-nivå blir alt annet enn enkel.

– Fremover blir det full gass på trening. Det kommer til å gjøre vondt, utvilsomt, men det er godt å kjenne at man lever, og heldigvis har jeg ingen skader å ta hensyn til, sier trebarnsmo­ren.

– PASSER IKKE INN

Derimot har hun en stor kabal som må gå opp på hjemmebane.

– Dette passer ikke inn i familieliv­et, også med tanke på at jeg har en mann som jobber mye. Men jeg har snakket med Katrine om dette, og at hun kommer hjem betyr at vi er to familier som kan hjelpe hverandre.

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen forteller at Lunde-borgersens navn tidlig dukket opp i jakten på Marta Tomacs erstatter.

– Kristine har fantastisk­e referanser, og en erfaring som kommer til å bli enormt viktig for laget. Det er ikke slik at hun bare skal spille noen minutter her og noen minutter der. Vi ser for oss at hun skal prestere i kamper hvor det koker, sier Gabrielsen.

– Er det et sjansespil­l å satse på en 37-åring som la opp for to år siden?

– Noen vil kanskje mene det, men vi har forholdsvi­s god tid og jeg tror vi har lagt en god plan for å få henne på et godt fysisk nivå. Målet er at hun skal være godt rustet til Champions League-kvaliken 9.–10. september. Og håndballbi­ten er jeg ikke bekymret for i det hele tatt, sier Gabrielsen.

– HAR VUNNET ALLE TITLER

Han forteller at de var i kontakt med flere andre spillere, og var nær ved å hente dem på prøvespill, men avviser kontant at Kristiansa­nd-jenta er en nødløsning: – Absolutt ikke.

– Men blir dere svekket uten Tomac?

– Marta var utrolig god for oss i fjor, og helt avgjørende i mange kamper. Men historien har mange ganger vist at når noen er borte, så trer andre inn og fyller rollen. Vi skulle gjerne hatt Martas kvaliteter, men nå får vi mulighet til å få Kristines i stedet. Og de er ikke så ulike. Kristine er en fantastisk forsvarssp­iller, og vi får dessuten inn en spiller som har vunnet alle mulige titler – bortsett fra noe i Norge, sier Gabrielsen og gliser.

Vel vitende om at Vipers har gode muligheter til å vinne noe i Norge kommende sesong.

Tvillingsø­ster Katrine mener Vipers har kommet fram til en «smart» løsning.

– Kristine er en veldig smart spiller og har evnen til å beholde roen og kjenner i tillegg både forsvaret og miljøet i laget fra før. Da vi mistet Marta synes jeg dette er en veldig god løsning, sier Katrine Lunde.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: CLAUS FISKER ?? Kristine Lunde-borgersen (t.v.) sammen med Katrine Lunde mens de spilte sammen i Viborg.
FOTO: CLAUS FISKER Kristine Lunde-borgersen (t.v.) sammen med Katrine Lunde mens de spilte sammen i Viborg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway